x

HAOS NA TRAVNJAKU

Predsjednik kluba htio tući sudiju, on ga izudarao zastavicom

Više puta mu je zadao udarac u lice


Ernan Sena, predsjednik nogometnog kluba Sergipe, nakon što je njegova ekipa ispala iz Brazilskog kupa, uvjerio se da nije baš uvijek pametno napadati sudije.

Niželigaš iz grada Arakajua eliminiran je u prvom kolu nakon što je remizirao s velikanom Botafogom (1:1). Taj im rezultat nije bio dovoljan zbog bizarnog pravila da u najranijoj fazi takmičenja u slučaju neriješenog rezultata dalje automatski prolazi više rangirani klub. Sergipe je poveo na kraju prvog poluvremena i držao tih 1:0 sve do devete minute sudijskenadoknade, kad je Adrielson (Adryelson) pogodio za konačnih 1:1.

Tada je krenuo haos. Revoltirani dugom sudijskom nadoknadom i činjenicom da je Botafogo izjednačio iz trećeg uzastopnog kornera, kad su već svi očekivali kraj utakmice, igrači Sergipea okružili su glavnog sudiju, a odmah im se pridružio i Sena.

Predsjednik je krenuo u obračun s djeliteljima pravde, ali osvetnički pohod nije dugo trajao. Jedan od linijskih sudaca obranio se zamotanom zastavicom, nekoliko puta udarivši Senu po licu. Veću tučnjavu spriječila je interventna policija, koja je odmah okružila suce.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.