x

Koč pregovara o transferu

Predsjednik velikana na pregovorima: Edin Višća može tražiti ugovor kakav želi

Edin Višća iza sebe ima zaista čudesnu sezonu u dresu novog prvaka turske Bašakšehira.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine najzaslužniji je za prvu i historijsku titulu prvaka ovog kluba u čijim redovima igra već devet godina i gdje je stekao status legende.

Međutim, vrlo je moguće da je Višća odigrao svoje posljednje minute u dresu Bašakšehira. Turski mediji jutros su objavili kako je bh. fudbaler dobio ponudu Fenerbahčea i da su pregovori već počeli.

Predsjednik istanbulskog velikana Ali Koč je zasukao rukave i krenuo je po Višću. Obavio je razgovore sa predsjednikom Bašakšehira Gokselom Gumušdagom, a ovaj mu je saopštio uslove transfera.


Cijena u turskim medijima nije saopštena, ali navodi se da je ona itekako visoka, dok Koč želi da posao završi nudeći dvojicu fudbalera i nešto novca.

Međutim, za sada Bašakšehir ne pristaje na ovakve uslove, mada je po svim informacijama, Višća zainteresovan za prelazak u redove gradskog rivala.


Vidjet ćemo šta će se na kraju u ovom slučaju desiti, ali ono što je sasvim realno je to da Višća od ovih klubova može tražiti ugovor kakav želi, posebno od Bašakšehira gdje je legenda kluba.

On je u proteklih devet godina odigrao ukupno 347 utakmica, zabio je 100 golova i asistirao je 98 puta.


(Sport Sport )

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.