x

Predstavljen Bentley "Flying Spur Speed" ​​s W12 motorom

Automobilski gigant Bentli danas je automobilskom svijetu predstavio novi model "Flying Spur Speed", kojem snaga i dalje ostaje na 626 KS.

"Speed" ​​nije ništa brži od standardnog "Flying Spura" s W12 motorom koji je bio prvi put predstavljen 2019. godine i onda ne opravdava svoje ime.

Standardni "Flying Spur" s motorom W12 ionako je ukinut u maju ove godine (s porastom prodaje V8 i V6 hibrida), tako da je "Speed" ​​sada jedini način da nabavite W12 ako ne želite potrošiti ne tako malo bogatstvo na vrhunskom Muliner modelu.


Izgleda fantastično, a "Speed" ​​dodaje više crnih ukrasa s tamnom završnom obradom na rešetkama, zatamnjenim svjetlima i crnim vrhovima ispušnog sistema.

Tu je i "Speed" ​​oznaka na donjim krilcima, plus jedinstveni 22-inčni točkovi i "draguljima ukrašeni poklopci rezervoara za gorivo i ulje".


Što se tiče hardvera, tu je 6,0-litreni twin turbo W12 (pri čemu Bentli kaže da će ovo biti jedan od posljednjih modela koji će imati kultni motor) plus upravljanje na sve četiri točka i Bentlijev "Dynamic Ride" kao standard.


(Top Gear)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.