x

Predstavljen BMW Serije 4

Sportska verzija nastala je na temeljima najprodavanijeg BMW modela Serije 3, ali od "trojke" nudi mnogo ekstravagantniji, a mnogi će reći i kontroverzniji dizajn.

Velika maska hladnjaka, BMW-ovi karakteristični "bubrezi" što je izazvalo lavinu komentara na internet portalima i većina ljudi smatra da su jednostavno preveliki.

BMW očito ne odustaje od svoje dizajnerske filozofije, ali bilo da ste fan velikih "bubrega" ili ne, automobil stvarno izgleda veoma primamljiv.

Za razliku od limuzinske Serije 3, Serija 4 Coupe ima 57 mm nižu liniju krova, povećana je krutost , težište je niže 21 mm, a trag zadnjih točkova širi za 23 mm.

Fino je raspoređena raspodjela mase u odnosu 50:50, podešeni su prilagodljivi amortizeri, kao i vješanja, a sve to za pravi vozački užitak koji upotpunjava osmostepeni automatski mjenjač.

Prodaja ovog novog automobila počinje sa pet varijanti.

Početna verzija BMW 420i Coupé iz 2-litrenog turbobenzinca nudi 184 KS i 300 Nm najvećeg obrtnog momenta, do stotke ubrzava za 7,5 s, najveća brzina joj je 240 km/h, a potrošnja 5,8 l/100 km.

BMW 430i Coupé nudi 258 KS i 400 Nm obrtnog momenta i do stotke stiže za 5,8s, a razvija najveću brzinu od 250 km/h.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.