x

Predstavljen Cupra Terramar - novi kompaktni SUV u klasi Audija Q3

Cupra je ove nedjelje održala svoju manifestaciju "Unstoppable Impulse" tokom koje je najavila mnoštvo modela sa ciljem da ostvari godišnju prodaju od 500.000 vozila. To je hrabra najava kada uzmete u obzir da je španski proizvođač automobila do sada isporučio ukupno tek oko 200.000 jedinica od 2018, kada je postao nezavisni podbrend Seata.

Jedan od novih modela koji dolaze biće Terramar, nazvan po primorskom gradu u blizini Barselone, ali i ovalnoj trkačkoj stazi Sitges-Terramar koja je sagrađena davne 1923.

U pitanju je kompaktni krosover koji je dijeli mehaniku da Audijem Q3 sljedeće generacije. I ne samo to, proizvodiće se zajedno sa pomenutim modelom njemačke kompanije u Mađarskoj, u Đeru.

Iz do sada objavljenih preliminarnih specifikacija, znamo da će Cupra Terramar biti dug oko 4,5 metara.


Kao što možete vidjeti na priloženoj fotografiji, Terramar će biti dostupan sa plug-in hibridnim pogonom. Imaće bateriju dovoljnog kapaciteta da auto pređe i do 100 kilometara u čisto električnom režimu vožnje.

Postojaće i verzije sa SUS motrorima, koje će vjerovatno koristiti najnoviju generaciju (po svemu sudeći i posljednju) benzinskih agregata VW grupe.


Jedno je sigurno – Terramar će biti Cuprin posljednji automobil sa motorima sa unutrašnjim sagorijevanjem, što znači da će svi poslije njega imati isključivo električni pogon.

Krosover C segmenta je baziran na ažuriranoj konfiguraciji sveprisutne Volkswagenove MQB mehaničke platforme. Predviđeno da stigne u prodajne salone 2024. godine, prenosi B92.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.