x

Prekrasni Mediteran kao inspiracija za najnoviju Chanel kolekciju!

Zbog aktuene situacije uzrokovane koronavirusom i modne kuće otkazale su prezentacije svojih Cruise kolekcija koje su prvobitno trebalo da budu održanje u maju ove godine. Ipak, jedna od najpoznatijih modnih kuća – Chanel, objavila je svoju Cruise kolekciju, a za najavu im je poslužio Instagram! 

Najnovija Cruise kolekcija odaje počast mediteranskom podneblju, a zamišljena je kao kolekcija jednostavnih, višenamjenskih odjevnih predmeta koje je lako kombinovati, ali i transformirati; duge suknje u trenutku postaju haljine bez naramenice, a dugi ogrtači od crnog šifona mogu se svakodnevno nositi preko bikinija ili pak noću uz omiljeni par jeansa. Lagane, prozračne haljine kao najugodniji ljetni komadi omogućuju slobodno kretanje i udobnost, a jednako lijepo će izgledati u casual, dnevnim outfitima, kao i u večernjim ljetnim kombinacijama.

“U samom početku sam na umu imala ostrvo Capri kao lokaciju na kojoj će se kolekcija snimiti, no to se nažalost, zbog pandemije, nije dogodilo”, izjavila je dizajnerica Virginie Viard, “morali smo se prilagoditi, pa je čitava kolekcija, kao i priča oko iste evoluirala prema putovanju Mediteranom … Ostrva, miris eukaliptusa, ružičaste nijanse bougainvillea i slobodan, ležeran duh inspirisan legendarnim glumicama iz 1960-ih koji su svoja ljeta provodili na italijanskoj i francuskoj rivijeri”, nastavila je Viard.

.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.