x

Španski novinar ubijeđen da će se transfer ostvariti

"Prema mojim informacijama, Barcelona je sve dogovorila s Pjanićem"

Sudeći prema tvrdnjama španskih novinara, samo je pitanje trenutka kada će Miralem Pjanić iz Juventusa preći u Barcelonu.

Izvještaji iz Španije govore da je Pjanić postigao dogovor s Barcelonom i sada se čeka da katalonski klub napravi dogovor s Juventusom. I dalje se spominje razmjena igrača i odlazak Arthura Mela u suprotnom pravcu, no Brazilac je već ranije odbio napustiti Kataloniju.

"Jutros sam razgovarao s ljudima bliskim Arthuru i oni su potvrdili da ne želi napustiti Barcelonu. Već je ranije rekao 'ne' Interu kada je bilo govora da bude dio transfera za Lautara Martineza", kazao je Franesc Aguilar, novinar Mundo Deportiva.

Onda je potvrdio da je Pjanićeva želja da obuče dres Barcelone.

"Oduvijek je želio da igra za Barcu. Juve želi poboljšati i produžiti njegov ugovor za godinu dana, ali za sada nema ništa od toga. Prema mojim informacijama, Barcelona je već sve dogovorila s Pjanićem", istakao je Aguilar.

Ne isključuje se mogućnost da neko drugi od igrača bude dio razmjene umjesto Arthura. Za sada su najizgledniji za takvu ulogu Arturo Vidal, Ivan Rakitić, Nelson Semedo...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.