x

Premijerka Brnabić i ministar Lončar se nisu dobro proveli u Novom Pazaru: Izviždani od građana, a ljekari im okrenuli leđa! (Video)

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, s ministrom Zlatiborom Lončarom, posjetila Novi Pazar, koji je žarište korona virusa u Srbiji, gdje ih je dočekala grupa građana povicima i zvižducima.

Premijerku i ministra je dočekala grupa građana uz povike ("Lopovi", "ua") i zvižduke, a Brnabić je navela da su to politički aktivisti koji, kako kaže, treba da se bave politikom, a ne da "koriste zdravstvo i tešku epidemiološku situaciju za politiku".

Iz grupe se čulo na to "ovdje su ljudi".Brnabić je rekla da je situaciija kompleksna i u Pazaru i Tutinu, ali i u drugim žarištima u Srbiji.

"Jedina razlika je u tome što se u tim žarištima ne politizuje, a ovdje je naišlo na izuzetno, izuzetno plodno tlo za politizaciju, i onda su se naravno svi ovdje sjatili, jer fenomenalno odavde dođu lažne vijesti, da potpaljuju dalje cijelu ovu atmosferu".

Također, dok su se Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obraćali građanima u Novom Pazaru, grupa ljekara i medicinskih sestara okrenulo je leđa u znak protesta.

.

.

.

.

.

Izvor: N1

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.