x

Zenica

Premijerna izvedba mjuzikla "Quo vadis homo?" Omladinskog hora! (Foto)

Mjuzikl “Quo vadis homo”, koji je premijerno izveden u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, novi je tradicionalni prednovogodišnji projekt Omladinskog hora Zenica koji je prošle godine proslavio 30. godišnjicu postojanja.

Autor ovog projekta je dirigent i osnivač zeničkog hora profesor Milenko Karović, koji u izjavi za Fenu napominje kako su ovim mjuziklom željeli pokazati “kontrast između virtualnosti i totalne slobode”.

– Početna scena je pjesma Rambo Amadeusa “Urbano, samo urbano”, a druga scena, kada se radnja počne dešavati na proscenijumu, hor pjeva “Đurđevdan” te kreće predstava koja je osmišljena da pokaže kako jedan narod živi slobodno, nekonvencionalno i, jednostavno, samo mu je do zabave, smijeha i plesa – istakao je Karović.

Solisti u ovom mjuziklu, koji zenički hor realizira u saradnji s BNP-om Zenica i Plesno-modnim studijom “Shadows” Zenica, članovi su zeničkog hora: Sandra Ubiparip (djevojka Romkinja), Ajdin Huskić (glavni čovjek iz doba virtualnosti, koji želi slobodu i koji se zaljubljuje u mladu Romkinju), Mak Begović (otac Romkinje) te Arijan Karović (mali Rom).

Koreografiju je uradio Semir Šerić, trener plesa u PMS “Shadows”, a u izvedbi mjuzikla “Quo vadis homo?”, koji je inspirisan poemom “Cigani” Aleksandra Sergejeviča Puškina, zenički će hor, najavljuje Karović, pjevati pet pjesama. Za razliku od prethodnog mjuzikla “Hanka”, koji je također polučio veliki uspjeh kod publike, u ovom će mjuziklu pjevati pjesme “bržeg tempa”.

Takve pjesme, podvlači, mjuziklu daju karakter zabavnosti pa će izazvati “radost, veselje i užitak kod publike” zbog muzike koju će slušati. Predstava, napominje Karović, traje ukupno 57 minuta pa publici neće biti “ni naporna za slušanje”.

.

.

.

.

Pahuljko  /  zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.