x

Preminula Neda Arnerić: Diva srpskog glumišta napustila nas u 67. godini!

Slavna srbijanska glumica Neda Arnerić preminula je danas u 67. godini. Nedu je u njenom stanu za trpezarijskim stolom pronašao brat, javlja Telegraf.rs. Nema tragova nasilja, a u domu se nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.

Neda Arnerić rodila se 15. jula 1953. godine u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru.

Tokom karijere ostvarila je zapažene uloge u desetinama filmova.

Tokom godina je njena popularnost rasla, a svojim glumačkim umijećem zadivila je cijelu Jugoslaviju, prenosi B92. Nakon velike popularnosti šezdesetih i sedamdesetih godina prošloga vijeka, Neda Arnerić je i devedesetih doživjela veliku slavu zahvaljujući blokbasteru Tri karte za Holivud i televizijskoj seriji Policajac sa Petlovog brda.


Neda se od malih nogu interesovala za razne vidove umjetnosti. Kao djevojčica je učila balet, a sa 10 godina je počela da pohađa časove glume u grupi pokojnog glumca i reditelja, Bate Miladinovića.

Bila je član Dječje dramske grupe Radio Beograda i sa 13 godina je snimila svoj prvi film pod nazivom “San” i postala je prva dječija filmska zvijezda u Jugoslaviji. Njen talenat je prvi uvidio reditelj Puriša Đorđević sa kim je nastavila da sarađuje.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.