x

lišen slobode

Preminuo Ljubušak kojeg je brutalno pretukao zet!

Ljubušak, R.V. (49) podlegao je jučer u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar usljed teških tjelesnih povreda koje mu je nanio Z.M. (34), potvrđeno nam je iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako nam je rečeno, u utorak, 6.septembra Tužilaštvo je zaprimilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška tjelesna ozljeda protiv Z.M. na štetu R. V.

Sljedećeg dana dobili su obavijest o tome da je R.V. uslijed zadobivenih povreda preminuo u SKB Mostar te je zatraženo provođenje obdukcije.


- Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage protiv Z.M. zbog osnova sumnje da bi isti počinio kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz čl. 172. st. 5. u vezi sa st. 3. KZ F BiH, a potom izdao naredbu za provođenje obdukcije nad tijelom preminulog R.V. te se poduzimaju i druge potrebne istražne radnje u cilju okončanja istrage. Osumnjičeni Z.M. je lišen slobode koji će u zakonom propisanom roku biti predan postupajućem tužitelju radi ispitivanja i daljnjeg postupanja u ovom predmetu-naveli su iz Tužilaštva ZHK.


Nesretni R.V. je devet dana bio hospitaliziran u SKB Mostar, nakon što ga je Z.M., inače, njegov zet, prema pisanju lokalnih portala, pretukao 29. avgusta u kasnim večernjim satima u mjestu Otok kod Ljubuškog.

.

.

Izvor: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.