x

napustio nas velikan

Preminuo Siniša Mihajlović!

Jedan od najboljih srpskih fudbalera ikada, a kasnije i trener Siniša Mihajlović preminuo je poslije teške i duge bolesti u 53. godini života, potvrdila je porodica Mihajović ovu stravičnu vijest.

Mihajlović je umro u bolnici u Italiji okružen porodicom. Njegovo zdravstveno stanje naglo se pogoršalo prethodnih dana, više puta je pobjeđivao opaku bolest, ali je leukemija "pokazala zube" i zauvijek ugasila njegov život.


Rođen je 20. februara 1969. godine u Vukovaru, a profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 1988. u Vojvodini. U decembru 1990. kupila ga je Crvena zvezda za milion maraka, što je bio apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U dresu crveno-bijelih više je igrao po sredini, a tek odlaskom u Romu, ljeta 1992., počinje da igra na poziciji "lijevog beka". Dvije godine kasnije je u Sampdoriji, i tu je "libero". Slijedi angažman u Laciju, a kopačke o klin okačio je u Interu.


Tokom karijere osvojio je 16 trofeja: pet prvenstvenih titula, Kup šampiona, Kup kupova Evrope, četiri kupa Italije, Interkontinentalni kup, Superkup Evrope i tri superkupa Italije.


Do danas drži rekord u Seriji A sa 28 postignutih golova iz slobodnih udaraca. U Brazilu su mu jednom mjerili snagu šuta i utvrdili da je lopta išla brzinom od 165 kilometara na sat.

U historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu bilo je i drugih legendarnih izvođača slobodnih udaraca, ali Miha se pokazao najkreativnijim.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.