x

Preokret Sabalenke obilježio početak WTA Finalsa

Bjeloruskinja Arina Sabalenka i Grkinja Maria Sakkari su u ponedjeljak uspješno prošle prvu prepreku na WTA završnici koja se igra u Fort Worthu u Teksasu...

Sabalenka je u prvom meču WTA završnice u skupini Nancy Richey nakon dva i pol sata pobijedila drugu nositeljicu Tunižanku Ons Jabeur, kojoj je ovo prvi nastup na završnici, s 3-6, 7-6 (5), 7-5.

Bjeloruskinja je gubila 5-3 u “tie breaku” drugog seta i onda 4:2 u trećem setu, no oba je zaostatka uspjela preokrenuti i doći do vrijedne pobjede.


U drugom susretu skupine Richey Grkinja Maria Sakkari bila je bolja od Amerikanke Jessice Pegule, treće nositeljice, 7-6 (6). 7-6 (4).

Na turniru najboljih osam tenisačica sezone natjecateljice su podijeljene u dvije skupine – Nancy Richey i Tracy Austin. U skupini Austin je i prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek.


Dvije najbolje iz svake skupine plasirat će se u polufinale. I Sabalenka i Sakkari su prošle godine bile u polufinalu. Polufinalni susreti igrat će se 6. studenoga, a finale dan kasnije.

U utorak navečer i u noći na srijedu u skupini Tracy Austin igraju Swiatek – Kasatkina i Gauff – Garcia uz prijenose na Sport Klubu.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.