x

Širokobriježani slavili u majstorici

Prepuna Pecara "progutala" Sparse: Široki je novi prvak Bosne i Hercegovine!

Sinoć je u dvorani Pecara odigrana majstorica finalne serije prvenstva BiH između HKK Široki i OKK Spars. Široki je slavio pobjedu rezultatom 82:69, riješio finalnu seriju sa 3:2 i došao do titule prvaka BiH - desete u svojoj historiji.

Prva četvrtina je donijela neizvjesnu košarku, nijedna ekipa se nije uspijevala rezultatski odvojiti, ali je Široki većim dijelom ovog perioda bio u vodstvu. Ipak, Sparsi su u finišu prve dionice preuzeli vodstvo i ovu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 18:16.

Igralo se u Širokom u odličnom ritmu od samog početka, a Sparsi su dosta dobro stajali u prvoj i drugoj četvrtini.

Većim dijelom drugog perioda Sparsi su bili u prednosti, ali Široki nije dozvoljavao gostima da se "odlijepe". Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Sparsa od pola koša prednosti, 35:34, ali je nastavak donio poputno drugačiju situaciju na parketu.

Za prvih pet minuta igre u trećoj dionici Sparsi su postigli samo četiri poena, a kako je vrijeme odmicalo gosti su se doslovno raspadali na terenu.

Široki je nakon pet minuta igre u trećoj dionici koševima Drežnjaka došao do prve dvocifrene prednosti na utakmici (49:39), a iako su se Sparsi nakon toga koliko-toliko uspjeli vratiti ponovo su potpuno izgubili koncentraciju u finišu ove trećine.

Treća trećina je završena atraktivnim zakucavanjem Matea Drežnjaka za vodstvo Širokog od 60:47, a četvrta je donijela nastavak sjajne igra domaćih i loše Sparsa.

Tako je nakon minute i 40 sekundi igre u zadnjoj dionici Široki stigao do +20, pa se već tada mogla nagovijestiti pobjeda domaćih.

Sparsi nisu uspjeli ništa uraditi do kraja, a Široki su do pobjede svojim sjajnim partijama, posebno u drugom poluvremenu, odveli Drežnjak i Fenner. Ključna je bila treća dionica koju su domaći dobili 26:12.

Najefikasniji u pobjedi Širokog večeras je bio već pomenuti Mateo Drežnjak sa 21 poenom, dok je Fenner dodao 18. Dario Drežnjak je ubacio 17 poena.

Kod Sparsa su najefikasniji bili Durmo i Jovanović sa po 13 postignutih poena.

Treba istaći da je utakmica odigrana pred krcatim tribinama dvorane Pecara, u "paklenoj" atmosferi koju su priradili domaći navijači.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.