x

Prevelika očekivanja koja cure imaju u vezi, a s kojima si ju sabotiraju - 9 najgorih

Ovakva očekivanja mogu napraviti samo više problema u vezi nego koristi. Iako je dobro imati očekivanja, ona bi trebala biti realna. Ova to baš i nisu. Tebi će izgledati kao da su realna, ali zapravo to nije stvar.

Očekivanja u vezi imamo s obzirom na to što vidimo oko sebe, bilo u stvarnom životu, bilo na društvenim mrežama ili u filmovima. Nekada su ta očekivanja opravdana, nekada baš i ne. U ovim su slučajevima očekivanja malo prevelika i nemaju smisla. Zbog tih razloga, može se dogoditi i da zbog njih sama sebi sabotiraš vezu. Iako ti možda misliš da radiš dobro, ne radiš. Ova očekivanja bi trebala malo smanjiti jer su najgora koja možeš imati od dečka.

1.Očekuješ da će kemija među vama biti uvijek jednako vatrena kao na početku

Vatromet će se u nekom trenutku malo stišati, ali to nije znak da nešto ne valja ili da trebate prekinuti. Kada prođe početno uzbuđenje, skroz je normalno da se strasti malo smire. Ne u potpunosti da umre kemija među vama, već se samo malo smanji. To nije ništa negativno, već znak da vam veza ide na sljedeći level.

2.Očekuješ da ćeš ga promijeniti ili da će biti drugačiji s tobom

Znaš da ima neku lošu naviku ili ponašanje koje ti smeta i misliš da će se to promijeniti sada kada je s tobom ili da ćeš ga ti promijeniti. Teško! Ako on sam to ne želi, neće se ta promjena niti dogoditi. Nemoj ići s tim očekivanjem u vezu jer su dobre šanse da ćeš ostati razočarana. Ako ga nisi spremna prihvatiti takvog kakav je, možda i nije za tebe.

3.Očekuješ da uvijek za sve on mora napraviti prvi korak

Tako ćeš čekati zauvijek na neke stvari. Ako nešto želiš, reci to, pitaj ga, napravi, nemoj samo čekati. Ravnopravni ste u toj vezi. Iako je on dečko, to ne znači da je hrabriji ili samopouzdaniji ili da on MORA napraviti taj prvi korak – ne mora.


4.Očekuješ da se ti nećeš morati niti malo promijeniti, sebe ni svoje navike

Kada uđemo u vezi, najčešće to znači i da ćeš morati promijeniti neke svoje navike. Nije isto bili solo i u vezi. Neke stvari koje si radila do sada, poput toga da svaki vikend ideš u lude izlaske sa svojim curama, možda ćeš morati promijeniti i povremeno umjesto s curama, biti s dečkom.

5.Očekuješ da će na sve uvijek pristati da bude po tvom ako te voli

Čim ne pristane na nešto ili se ne složi, to je odmah znak da te ne voli. Krivo! Nemoj očekivati da ćeš ga moći ucjenjivati na taj način 'Ako me voliš, onda ćeš….'. Ne, osim što on ne bi trebao pristajati na takve stvari, ne bi niti ti trebala dolaziti na takve ideje. To nije način da testiraš njegovu ljubav.

6.Očekuješ da će pomoći ako ga namjerno učiniš ljubomornim – da će te tako više željeti

Malo je ljubomore dobro, to ti može pokazati da mu je stalo, ALI to ne znači ga trebaš svako malo ići učiniti ljubomornim. To je toksično ponašanje i nije u redu prema njemu. Ako misliš da ćeš tako učiniti da te želi više, mogao bi ti se taj plan obiti o glavu i mogao bi te ostaviti zbog toga.


7.Očekuješ da se nećeš previše vezati

Prije si bila povrijeđena i sada si odlučila da se više nećeš u vezama vezati toliko za osobu. Ako ćeš pokušavati održati cijelo vrijeme distancu onda će vam veza puknuti, a ako se odlučiš potruditi i dati 100% u tu vezu, kad-tad ćeš shvatiti da si se totalno zaljubila i vezala za njega. Biti u vezi i ne vezati se su dvije stvari koje ne idu zajedno.

8.Očekuješ da te nikada neće ostaviti pa se zato prestaneš truditi

Kada prođe neko vrijeme i veza vam je super, misliš da je to sada to i da se više ne moraš truditi. Na vezi treba konstantno raditi! Ne možeš se prestati truditi i nadati se da će sve biti kao i prije. Tako ćete biti na dobrom putu do prekida. Koliko god da ste zajedno, i dalje morate povremeno iznenaditi jedno drugo, ići na dejtove, isprobavati nove stvari, davati si komplimente i sve slične male sitnice.

9.Kada napravi nešto loše, očekuješ da je sada naučio lekciju i da to neće ponoviti

Pronalaziš opravdanja za njega i govoriš si da neće više nikada. Postoje loša ponašanja koja se ne bi smjela samo tako oprostiti ili samo tako prijeći preko njih. Kada vidiš neko problematično ponašanje nekoliko puta, zaboravi na opravdanja, imao je priliku promijeniti se, ali nije.


(Teen385)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.