x

Prihvaćen prijedlog oca Tijane Jurić: Srbija uvodi doživotnu robiju!

BEOGRAD - U Beogradu je  u zgradi Predsjedništva održana sjednica Savjeta za nacionalnu bezbijednost kojom je predsjedavao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Sjednici je prisustvovovao čitav državni vrh. 

- Kriminalci, država će da vas pregazi! Zgazićemo vas! Odlučili smo, i to će sve biti sprovedeno u narednih 20 dana, da uvedemo ono što nemamo, a što imaju sve razvijene zemlje Zapada kao Njemačka, Austrija... Zbog čega će na nas da se obruše svi borci za ljudska prava... Izgleda da smo samo mi na Balkanu mekog srca... Znači, uvodimo doživotnu robiju i drakonske kazne! Za silovatelje nekada je bio minimum tri godine pa čas posla izađe iz zatvora... E to više tako neće moći! Sad će za silovanje kazne biti od 5 do 15 godina, za nasilje u porodici minimum godinu dana, a za ubistvo je bilo od 10 do 20 godina a sad će biti duplo! Pa kome se isplati, pa onda da te vidim da li ti se isplati da diluješ drogu, da siluješ...


"Prihvaćen prijedlog oca Tijane Jurić... Njemačka ima doživotnu, što mi da nemamo"

- Uvodimo doživotnu robiju za one koji su počinili najteža krivična djela - za višestruke ubice, ubice djece i druga najteža krivična djela, rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen prijedlog djela javnosti i Igora Jurića.

- Kako je rekao, za silovanje ubuduće kazne neće biti od 3 do 12 godina, već od pet do 15 godina, ali bez mogućnosti ublažavanja kazne. Niko neće moći da dobije manje od 5 godina - naglasio je Vučić i dodao: Mininalna kazna sa 6 mjeseci biće uvećana na na godinu dana zatvora za nasilje u porodici, a za sve ćemo ići za makar od 35 do 50 odsto uvećanja maksimalnih kazni.



- Današnja sjednica Saveta za nacionalnu bezbijednost imala je dvije tačke - jedna je Kosovo i to ću ostaviti za drugi put, a druga je kriminal - rekao je Vučić koji je potom nastavio taksativno da izlaže krivično djelo po krivično djelo i dosad izricane blage kazne za ta djela.

- Biće to duga i jaka borba sa kriminalom, ali se radujem pobjedi prava i pravde! Kriminalci, pregazićemo vas! Zgazićemo vas - dodao je Vučić.



"Pregazićemo kriminalce, uvodimo doživotnu i drakonske kazne i sve to za 20 dana"

Vučić je danas najavio uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora. On je dodao i da je država odlučna da pobijedi najteže oblike kriminala i korupcije.

Najavio je i izmjenu kaznene politike, posebno za krivična djela nasilničkog ponašanja i silovanja, pedofiliju, ubistva djece i trgovinu oružjem i narkoticima.

.

.

.

.

.

.


.(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.