x

kobna noć

Prijatelj otkrio nove detalje o Mateju: Splićanin imao jedan problem koji je možda ključan razlog njegovog ponašanja uoči nestanka!

Jedan od prijatelja tragično nastradalog Mateja Periša iz Splita, koji je nestao u Beogradu 30. decembra prošle godine, a čije je tijelo pronađeno u srijedu u Dunavu na Adi Huji, podijelio je saznanja do kojih su ljudi bliski Mateju došli tokom potrage za njim.

- Matej je imao taj neki problem da mu je stalno bilo vruće. I zimi i ljeti - otkriva on.

Ova rečenica možda daje odgovor na to zašto je usred hladnog decembra Periš iz noćnog kluba istrčao u majici kratkih rukava.

Fotografija izvučena sa sigurnosne kamere pokazuje da je Matej neko vrijeme trčao ulicama, pa sišao do rijeke.


- Pitamo se svi da li je Mateju pozlilo, da li mu je neko sipao nešto u piće, jer znamo svi da nije nikad konzumirao n.rkotike. Zato se pitamo da li je tako u majici izašao da se rashladi, pa onda nekako upao u vodu - priča Matejev drug koji je želio da ostane anoniman.

Prema njegovim riječima, porodica i prijatelji Mateja Periša tokom istrage gledali su snimak, čiji su dio objavljivali mediji, a koji je nastao u noći između 30. i 31. decembra, i da vjeruju da se na njemu vidi kako se Periš u vodi bori da dopliva do obale, ali u tome ne uspijeva.


- Na snimcima se vidi kako se bori, kako pokušava da dopliva do obale. Međutim, nije uspio... - kaže naš sagovornik i dodaje da ne vjeruje da bi neko "čiste glave išao da skoči u vodu".

- Zato mislim da je možda upao, da je išao da se umije ili nešto tako, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nije koristio nikad ništa, a opet se postavlja pitanje zašto je htio u taksi. Možda mu nije bilo dobro, pa je htio otići u stan, pa kad ga taksi nije pokupio je nastavio trčati i vidio vodu, išao se umiti i upao. Samo on zna šta se desilo... - kaže on.

On se osvrnuo i na dešavanja u klubu "Gotik" te kobne noći.


- Nestajao je tu noć u "Gotiku" na 15 minuta, pa se vraćao, koliko sam čuo da je Matej tu noć upoznao neku djevojku i oni su mislili da je sa njom, tek kasnije kad su vidjeli jaknu im je postalo čudno gdje je i da je izašao bez jakne napolje. Njegovi drugovi koji su bili tamo su išli prijaviti nestanak, ali je policija rekla da prvo provjere bolnice, pa je to bili pogrešno preneseno, pa su i njih razapinjali na sve strane zbog netačne informacije da su kasno prijavili nestanak što nije tačno - kaže on.


O svom prijatelju Mateju, kao i svi drugi, ima samo riječi hvale. Kaže, bio je veseo, pun života, uvijek nasmijan i srećan.

- Uvijek je htio pomoći svakome, pristupačan, radio je sa ljudima i stvarno su ga svi voljeli. Zvuči kao kliše, ali to je stvarno bilo tako - priča on i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, prije svega zbog njegovih roditelja.

- Lakše je samo da bi roditelji imali gdje da zapale svijeću i da Matej bude sahranjen u svom gradu - kaže on, piše Blic.

.

.

.

.

Izvor: Blic 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.