x

Prijatelj u nevolji: Zdravko Čolić poklonio stan u Sarajevu drugu ratnom vojnom invalidu!

Zdravko Čolić je poklonio stan u kojem je odrastao, u sarajevskom naselju Grbavica, svom prijatelju koji je ratni vojni invalid! Ekipa Kurira boravila je nekoliko dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gdje su saznali mnogo zanimljivih detalja o najvećoj zvijezdi na Balkanu. Stanovnici Sarajeva o Čoli imaju samo riječi hvale.

Dok je živio u tom gradu, nimalo se nije isticao niti pravio važan iako je još u to vrijeme bio megapopularan širom regiona. Tamo je bio sve do početka devedesetih, kada je planuo rat, pa se s porodicom nastanio u Beogradu. U naselju Grbavica Čola je dugo stanovao. Kad je okončan rat, Zdravko je, kako tvrde Sarajlije sa kojima smo razgovarali, odlučio da svoj stan pokloni prijatelju iz Visokog, koji je postao invalid zbog povreda zadobijenih u borbi i koji je ostao bez svoje imovine.


Bio je to, kažu stanovnici grada na Miljacki, gest o kojem je cijela čaršija pričala, a većina njih i danas se toga sjeća. Osim stana, pjevač je u Bosni, u mjestu Hadžići, posjedovao i vikendicu. I nju je poklonio jednoj porodici iz Foče, koja je u ratu ostala bez krova nad glavom. O svojoj velikodušnosti najveća pjevačka zvijezda s ovih prostora nikada nije pričala, ali zato Sarajlije rado pominju koliko veliko srce ima Čola.

Nešto više od decenije nakon što je u njegovom rodnom mjestu zavladao mir, Zdravko Čolić je poželio da ponovo ima svoju nekretninu u Sarajevu.


- Materijalno mi je želja da kupim stan u Sarajevu i zbog sve češćih dolazaka u svoj grad. Nisam osoba koja štedi novac. Tokom svih ovih godina živio sam lagodno, ne previše luksuzno i imao normalne stvari. Sada kada dolazim u svoj grad, moram da idem u hotel. Zato je moja velika želja da imam stan u rodnom gradu i mislim da ću je uskoro ostvariti - rekao je on 2007. Šest godina kasnije Zdravko je ostvario svoju želju. Prema riječima naših sagovornika, on je 2013. kupio stan u Ulici Koševo (bivša Kralja Tomislava), u najelitnijem dijelu Sarajeva.

Nekretnina ima 86 kvadrata, nalazi se preko puta Parka svjetlosti i kvadrat je tada koštao 2.000 eura, što znači da je Čola ukupno za stan dao 172.000 eura. U pjevačevoj PR službi nam je rečeno da on ovakve informacije neće komentarisati.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.