x

Prijatelji izgradili naselje kako bi mogli da ostare zajedno

​Četiri para koji su prijatelji već 20 godina odlučili su da izgrade mali gradić samo za sebe kako bi mogli da žive bliže jedni drugima, a ujedno i da budu u prirodi.

Njihovo naselje, nazvano "Llano Exit Strategy", sadrži četiri malene kuće u blizini rijeke Lano van Ostina u Teksasu. Održive i ekološke kućice dizajnirao je arhitekta Met Garsija, a svaka od njih košta 40 hiljada dolara.

Imaju nagnute krovove s bačvama za vodu, odnosno kišnicu, posebno izolovane prozore i reflektujuće zidove koji su osmišljeni tako da čuvaju kuću od velikih ljetnih vrućina.

Interijeri su izrađeni od šperploče, što smanjuje troškove i daje kućama topao i prostran utisak. Svaka kućica ima prostoriju s bračnim krevetom i kaučom, kupaonicu i terasu.

"Ovdje nam je kao u Diznijevom filmu, viđamo razne životinje i što smo češće tu to ih više otkrivamo", opisala je za Bored Pandu Džodi Zip, jedna od stanovnica.

Parovi provode što je više moguće vremena u svojim novoizgrađenim kućicama, a tu planiraju i da provedu penziju i ostare zajedno.

Pošto parovi još uvijek ne provode cijelo vreme ovde, kućice je moguće unajmiti i preko Airbnb-ja.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.