x

bori se

Prijatelji su joj pomogli da kupi sve potrebno za prvi razred: Ljiljani Jakšić ponosna na kćerku Dariju, a ovo je muči!

Glumica Ljiljana Jakšić veoma je ponosna na svoju sedmogodišnju kćerku Dariju, koja je ove godina postala đak prvak. Ipak, glumica je veoma zabrinuta zbog finansijske situacije u kojoj se nalazi već mjesecima.

"Razgovarate s jednom od presretnih mama što joj je dijete krenulo u prvi razred. To je svakako uspjeh i nas i naše djece s obzirom i na pandemiju i na ostale životne okolnosti koje su nekom manje, a nekom više naklonjene. Imale smo najprije “žal za vrtićem” i sjajnim vaspitačicama, obožavanom Ivanom, pa Zlatom, Milicom. Darija je i zaplakala kad je izlazila iz vrtića i obećala portiru Danilu da će doći da ih obiđe. Prvi dan u školi je bio naš praznik: uzbuđeno, svečano i veselo! Ovoga puta je mama zaplakala od sreće" - kaže Ljiljana, i priznaje da privikavanje na obaveze nije išlo lako:


"Ona bi se radije igrala, ali bez discipline nema pozitivne navike." Polazak u školu je i veliki finansijski izdatak.

"Jako sam zahvalna i naravno uvijek spremna da uzvratim prijateljima koji su nam pomogli da se kompletiramo za polazak u školu. Zoka, Ana, Branko, Dragica, Rada, teta Sneška, bez njih bi išlo mnogo teže, zbog činjenice da mama ne radi već mjesecima. Zahvalna sam i advokatskoj kancelariji koja je, godišnjom donacijom za igranje predstave “Skadarlijka” u Skadarliji, pomogla da normalnije prođemo kroz period bez posla. To je gest koji vraća vjeru u ljude, u ono humano što postoji u svakom od nas, samo ako mu dozvolimo da ispliva" - kaže Ljiljana, i priča kako joj nije teško da uradi sve što je potrebno da bi usrećila kćerku, a zbog obaveza se nikada ne žali.



"Jako sam zahvalna i naravno uvijek spremna da uzvratim prijateljima koji su nam pomogli da se kompletiramo za polazak u školu. Zoka, Ana, Branko, Dragica, Rada, teta Sneška, bez njih bi išlo mnogo teže, zbog činjenice da mama ne radi već mjesecima. Zahvalna sam i advokatskoj kancelariji koja je, godišnjom donacijom za igranje predstave “Skadarlijka” u Skadarliji, pomogla da normalnije prođemo kroz period bez posla. To je gest koji vraća veru u ljude, u ono humano što postoji u svakom od nas, samo ako mu dozvolimo da ispliva" - kaže Ljiljana, i priča kako joj nije teško da uradi sve što je potrebno da bi usrećila kćerku, a zbog obaveza se nikada ne žali.


"Obaveze?! Osim možda petnaestak dana godišnjeg odmora, do pandemije nisam imala dane bez obaveza. To nam govori da smo živi, da možemo, da trajemo, da se krećemo naprijed. A ako se tiču našeg djeteta, to nisu obaveze, to je zadovoljstvo koje uglavnom obavljaš jako umoran, a ponekad se možda i naspavaš, pa onda u tome uživaš. Tako razmišljam o obavezama, jer ako bih krenula da ređam, to bi bio poduži spisak, pa se zavrti u glavi kad shvatiš da dan od 24 časa moraš da rastegneš na 36 sati da bi završio sve. A gomilanje obaveza donosi stres. Najprije napravim prioritete, naravno, Darija je u svemu na prvom mjestu. E, nekada je bilo i manikira, pedikira, kozmetičara, danas se pitam šta to bješe"- kaže glumica kroz osmijeh, i dodaje da nasljednica zasad želi da se bavi arheologijom:


"Darija voli što je mama glumica i raduje se svakoj prilici da je gleda. Ona sama voli javne nastupe, voli da pjeva, pleše, recituje, mikrofon ju je fascinirao još od kako je prohodala, ali zasad želi da bude arheolog, da „istražuje šta je bilo nekada”, želi da bude šnajderka, aktivna je u kuhinji kod sjeckanja voća i povrća, a najviše voli da lista geografske atlase, da čita o svemiru i planetama. Ja se trudim da pronađem, objasnim, da ispratim njena interesovanja" - otkriva Ljiljana .

.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.