x

Prije brazilske depilacije nije loše znati ovih pet stvari

Svaka vrsta depilacije voskom može biti za mnoge neugodna i bolna, pa se vrlo rijetko odlučuju na onu popularnu “brazilku”. Brazilska depilacija metoda je uklanjanja dlačica voskom s Venerinog brijega i može biti jako bolna. Ali, žene puno toga pretrpe za ljepotu.

Donosimo vam pet činjenica koje morate imati na umu ako se odlučite na brazilsku depilaciju:

Postoje dvije vrste brazilske depilacije – samo na bikini zoni te kompletna, a to znači da se voskom uklanjaju dlačice na cijelom intimnom dijelu žene, uključujući i dlake na stražnjici, odnosno oko anusa. Žene koje to prakticiraju kažu da ih je čupanje dlaka oko anusa najmanje boljelo.

Odlučite li otići stručnjaku koji će napraviti ‘brazilku’, morate imati na umu da ćete biti u neobičnim pozama tokom depilacije jer se mora doći do svake dlačice. Također, morat će vas dodirivati po svim dijelovima vagine kako bi kompletna depilacija bila uspješna.

Nakon depilacije ćete neko vrijeme osjećati neugodu dok hodate ili obavljate nuždu. Također, urin neko vrijeme neće izlaziti u mlazu već više nekako raspršeno. Ali, to će sve brzo proći.

Zaboravite se.s najmanje 24 sata nakon depilacije kao i bilo kakvu fizičku aktivnost. Možete pokušati, ali brzo ćete odustati jer vam neće biti ugodno. Naime, koža je nakon čupanja dlaka vrlo iziritirana i posebno osjetljiva, a znoj joj smeta i može izazvati upale. Izbjegavajte i saunu, solarij, kupanje u bazenu te usku odjeću.

Na depilaciju kod stručnjaka idite svježe istuširani jer će njegovo lice morati biti vrlo blizu vaših intimnih dijelova tijela. Također, imate li menstruaciju teoretski možete na depilaciju, ali ipak će vam biti ugodnije da to obavite kasnije, nakon što prođe, piše How Stuff Works.

Minimalna dužina dlaka prije depilacije morala bi biti oko 1,5 centimetara kako bi se mogle zalijepiti za vosak i iščupati. Nakon depilacije namažite se gelom na bazi aloa vere koji će umiriti iziritiranu kožu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.