x

Fenomenalan meč i pobjeda Joshue

Prije četiri godine u čudesnom meču Joshua je poslao Klička u penziju

Legendarni Ukrajinac Vladimir Kličko prije tačno četiri godine je odradio svoju posljednju borbu u profesionalnoj karijeri.

Bokserska legenda je svoj posljednji meč odradila na ispunjenom Wembleyju u Londonu, a s druge strane ringa bio je novi vlasnik pojaseva najboljeg na svijetu - Anthony Joshua.

Kličko se u ring vratio nakon godinu i po i poraza od Tysona Furyja kojim je zaustavljena njegova dominacija u svijetu teške kategorije koja je trajala više od deceniju.

Ukrajinskog boksera su mnogi optuživali da je birao slabe protivnike koje je lako rješavao i njegove borbe su smatrane dosadnim i neatraktivnim.


Ipak, Dr. Steelhammer je u meču s Joshuom u 41. godini života pokazao da se radi o zaista čudesnom bokseru i mnogo mlađem rivalu je priredio pravi rat u ringu.

Obojica su brutalno pogađali od prve minute. Bio je to zaista čudesan boks, Kličku se brojalo u petoj rundi nakon sjajne serije Anthonyja Joshue, a zatim se umalo desio veliki preokret.

Izgubio je AJ snagu krajem ove runde. Iskoristio je to Kličko da napadne, a u šestoj rundi je poslao Britanca na pod, no uspio je nastaviti.


A onda u 11. rundi spektakl. Joshua prvo strašnim uppercutom pogađa Klička, da bi potom uslijedila serija udaraca i sudija je prekinuo meč, te je AJ stigao do najveće pobjede u karijeri.

Joshua je odbranio naslove prvaka svijeta, a ispostavilo se da je ovaj fantastični obračun na kultnom stadion bio posljednji u karijeri velikog Vladimira Klička, iako se potom često povezivao s povratkom u ring. To se ipak na kraju nikad nije desilo i on danas uživa u zasluženoj penziji.

Vladimir Kličko je veliku karijeru završio s omjerom 64-5 i ostat će upamćen kao veliki šampion kojem dugo niko ništa nije mogao napraviti i koji je jedan od najdominantnijih šampiona u historiji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.