x

JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Prijedlog za ručak: Piletina s medom i bijelim lukom

Za današnji ručak isprobajte piletinu s medom, bijelim lukom i buranijom, koja bude gotova otprilike za jedan sat.

Uz ovu količinu sastojaka moći ćete poslužiti od četiri do šest porcija.


Sastojci

Šest komada pilećeg karabataka (po želji dodati so i biber)

Kašika putera

Tri češnja bijelog luka

Kašika smeđeg šećera

85 g meda

Kašičica majčine dušice

Kašičica origana

450 g zelene buranije


Priprema

Zagrijte rernu na 200 stepeni.

Karabatake posolite i pobiberite.

Otopite kašiku putera na umjerenoj vatri. Dodajte piletinu i pržite je s obje strane dok dok ne porumeni.

Sklonite piletinu sa šporeta i izlijte višak masnoće.

Dodajte luk, šećer, med, majčinu dušicu, origano i pomiješajte. Smanjite vatru na nisku temperaturu.

Vratite piletinu u tavu i premažite je sosom.

Dodajte buraniju.

Pecite u rerni 25 minuta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.