x

Odavno je prebacio duplu kilažu od one u kojoj se borio

Princa od 57 kilograma rijetko ko bi mogao prepoznati: Iz dana u dan je sve deblji

Naseem Hamed je tomom devedesetih godina prošlog stoljeća bio velika bokserska zvijezda.

Ovaj Britanac je ludim stilom borbe, spuštenim rukama i plesom po ringu, dovodio protivnike do ludila i godinama je držao prvo titulu bantam, a zatim i perolake kategorije uglavnom u verziji WBO.

U ovim kategorijama borci imaju izmeđ 53 i 57 kilograma. Toliko je imao i Naseem, ali po završetku karijere 2002. godine on se maksimalno opustio.

Kilogrami se na 164 centimetara visokog boksera samo nakupljaju. Odavno je prešao brojku od 100 kilograma i sada juri prema tri puta većoj kilaži od one koju je imao u ringu.


Međutim, u razgovoru za Daily Mail on ističe kako mu je ovo najsretniji prediod života. Danas 48-godišnja zvijezda očigledno uživa.

"Sretniji sam nego ikad ranije. Nikad se nisam bolje osjećao", rekao je Naseem i dodao je:

"Sada sam mnogo ponizniji. Volio bih da uzmem kameru i da vam pokažem sve ljude s kojim stanem i razgovaram svakodnevno", istakao je legendarni bokser.


Prince Naseem Hamed je karijeru okončao prije 20 godina. Posljednji meč je odradio u maju 2002. godine protiv Manuela Calva gdje je osvojio pojas IBO prvaka perolake kategorije.

Čuveni bokser ima jedan poraz u 37 odrađenih borbi. U aprilu 2001. godine pobijedio ga je Marco Antonio Barrera i oduzeo mu je titule.

Godinu dana kasnije odradio je svoj posljednji meč i odlučio je sa samo 28 godina da završi karijeru.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.