x

Prinčevi otoci idealna destinacija za potpuni odmor

Na otocima se ne smije voziti automobilima pa tako automobilom možete doći samo do trajekta koji vas dalje vozi na jedan od otoka.

Prinčevi otoci nalaze se u Mramornom moru i jedan su od okruga Istanbula, odnosno Turske, a sastoje se od devet otoka. Njihovo zanimljivo ime dolazi zbog toga što je u prošlosti Vlada na ove otoke deportirala sve neželjene plemiće i osobe iz kraljevske porodice.

No, ovo ime prevladava kod stranaca, dok ih Turci jednostavno nazivaju Adalar što u prijevodu znači “otoci”. Početkom 19. stoljeća, Prinčevi otoci postali su turistička destinacija za ljude iz cijelog svijeta.


Na otocima se ne smije voziti automobilima pa tako automobilom možete doći samo do trajekta koji vas dalje vozi na jedan od otoka. Idealni su za odmor bez buke i ispušnih plinova, a na njima možete šetati, biciklirati ili uživati u vožnji kočijom.


Najveći od devet otoka je Büyükada. Idealno je mjesto za zabavu i aktivni odmor. Upravo je ovaj otok najbliži Istanbulu, što znači da se na njemu nalaze i najbliže plaže glavnom gradu Turske. Jedini automobili koje ćete ondje vidjeti, su oni policijski, a želite li se otisnuti malo dalje od centra otoka, odnosno od Adalare, idealno prijevozno sredstvo bit će vam bicikl.

Od Istanbula će vam trebati 90 minuta vožnje trajektom do Büyükade. Cijelim putem pratit će vas predivna priroda. Uživat ćete u pogledu galebova koji će letjeti preko broda, a u moru ćete moći vidjeti predivne meduze.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.