x

ima i kuću

Privatni otok nadomak New Yorka sada možete kupiti za 13 miliona dolara

Ukoliko imate 13 miliona dolara, a volite otočni život možete kupiti ostrvo nadomak New Yorka. Na otoku ima kuća koja se prostire na 1828 kvadratnih metara i ima četiri spavaće sobe, dva kupatila i otvorenu kuhinju.

Na kućama se nalaze solarni paneli koji mogu osigurati dovoljno električne energije, te mašina za desalinizaciju koja osigurava čistu vodu. Također kuća je osigurana u slučaju uragana. Oko nje se nalazi betonski zid, a u podrumu postoji sistem koji može ispumpati 60.000 galona vode na sat.

Vlasnik otoka Al Sutton kupio je ovo ostrvo 2007 godine za milion dolara. No u njega je uložio više od 8 miliona dolara. 

"Kada stignete na otok, shvatite koliko je život na njemu predivan: nebo, plima, ptice, sve. To je jedno predivno zen iskustvo", rekao je Sutton za Bloomberg.

Zaključio je da bi bilo puno bolje da je nakon što je kupio ostrvo iznajmio čamac za 10 dolara, i išao na ostrvo kad god poželi kako bi pecao ribu, gledao u nebo i ptice.  

"Sada imam 85 godina, a kada sam ga kupio bio sam u svojim sedamdesetim godinama i bio sam mnogo ambicioznio", rekao je Sutton.

Na trenutnoj cijeni, Sutton će jedva ostvariti dobit, ali njegove godine napornog rada i ulaganja mogu biti dobit osobe koja će ovo ostvo kupiti sa zamo 13 miliona dolara.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.