x

ZAČINITE ODNOS

"Prljavi razgovor" u krevetu je zdrav: Pozitivno djeluje na mozak

Šaputanje bezobraznih riječi povećava uzbuđenje, a time se smanjuje nervoza koju partneri mogu imati zbog svakodnevnih dešavanja


Partner sigurno želi da čuje šta volite, želite, o čemu maštate. Naučnici kažu da je takozvani prljavi razgovor u krevetu veoma poticajan.

Razlozi su sljedeći:

Ubija nervozu

Šaputanje bezobraznih riječi povećava uzbuđenje, a time se smanjuje nervoza koju partneri mogu imati zbog svakodnevnih dešavanja.

Djeluje pozitivno na mozak

Slušanje "prljavih" riječi aktivira razne dijelove mozga - onaj koji utječe na doživljaj orgazma, lučenje hormona za lijepo raspoloženje, kao i onih koji pojačavaju libido.

Popuštaju stege

Mnogi ljudi imaju razne fantazije, ali im je neprijatno da pričaju o njima partneru, jer se plaše da će ih osuđivati. Bezobrazne riječi tokom odnosa pomažu da se osobe opuste i prevaziđu to osjećanje.

Pazite kako ih izgovarate

Veoma je važan način i ton kojim se riječi izgovaraju. Kada se bezobrazne riječi izgovaraju za vrijeme intimnog odnosa tiho, na uho, uz uzdahe, prije će uzbuditi partnera, nego ako se glasno izgovore. To može "ohladiti" osobu u sekundi. O čemu ćete šaputati na uho, zavisi od vaših sklonosti, ali i sklonosti vašeg partnera.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.