x

Otkriven pravi izgled

"Procurile" zvanične fotografije Škodinog Kodiaqa GT

Kao što smo ranije objavili, kompanija Škoda je za kinesko tržište pripremila Kodiaq GT, a sada su se njegove zvanične fotografije pojavile na internetu i otkrile izgled ovog SUV-a.

Fotografije jasno govore da se radi o luksuznom SUV-coupeu koji dijeli prednji dio s bratom koji ima sedam sjedišta, ali u slučaju novog modela nema trećeg reda sjedišta ponajviše zbog padajuće linije krova. 


Kodiaq GT će biti Škodin flagship model u Kini, jedinoj zemlji u kojoj će se proizvoditi i prodavati. U kineske salone stiže prije kraja ove godine te predstavlja zajednički projekt lokalnog proizvođača automobila SAIC-a i Škode.

SUV-coupe je baziran na postojećem petovratnom Kodiaqu, koji se već proizvodi u Kini za domaće tržište. Unutrašnjost je dosta slična, ali su sjedišta više sportska. Kodiaq GT je od prednjih vrata prema nazad potpuno novi, karakteriše ga pomenuta padajuća linija krova, elegantniji prozori i nova vrata prtljažnika. Branici su također potpuno novi, kao i stražnja svjetla te novi mali stražnji spojler.


Planova za prodaju u Evropi zasad nema jer su kapaciteti evropskih postrojenja na maksimumu. Od uvoza nema ništa, jer se kompanija želi fokusirati na uspjeh u Kini.

Kodiaq GT će pokušati dostići uspjeh BMW-a X4 i X6 te Mercedesa GLC Coupe i GLE Coupe.


Kodiaq GT je dug 4.634 mm, širok 1.883 i visok 1.649 mm. U odnosu na standardni Kodiaq je kraći za 63, širi za 1 i niži za 27 mm. Cijena će iznositi oko 27.500 eura.

Kupcima će biti na raspolaganju dva 2,0-litarska benzinska motora s turbopunjačima snage 186 i 220 KS, koji će biti upareni sa sedmostepenim automatskim mjenjačem. Također, moći će birati između pogona na prednje i na sva četiri točka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.