x

Prodaja Lade naglo skočila u Rusiji

Tokom avgusta, Lada je u Rusiji zabilježila rast prodaje od čak 75 odsto, jer je program državnih subvencija uspio da poveća potražnju u ovoj zemlji.

Lada, koja je dio kompanije AvtoVAZ, zabilježila je nagli skok prodaje u avgustu, i to u prilično nezgodnom trenutku za automobilsku industriju u Rusiji koja je u velikim problemima od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Ruski brend je prodao ukupno 18.087 putničkih automobila tokom prošlog mjeseca, što je skok od 75 odsto u odnosu na jul. I dok je prodaja manja za sedam odsto u odnosu na avgust prošle godine, to je najbolja mjesečna prodaja Lade od trenutka kada je Rusija poslala desetine hiljada vojnika u Ukrajinu tokom februara.


Maksim Sokolov, predsjednik AvtoVAZ-a, istakao je da je prodaja dva modela Lade, Granta i Niva, već dostigla nivo prije ove krize, što je označio kao bitan korak ove kompanije ka oporavku.

Kompanija, koja zapošljava oko 42.000 ljudi, navela je da je program državnih subvencija koji pomaže kupovinu novih automobila pomogao u povećanju potražnje. Ruski automobilski sektor, koji umnogome zavisi od stranih dijelova i globalnih lanaca snabdijevanja, praktično se zaustavio kada su Rusiji uvedene sankcije nakon invazije Ukrajine.


Primjera radi, proizvodnja automobila u Rusiji je tokom maja pala za 97 odsto, jer su mnoge kompanije, kao što je AvtoVAZ, bile primorane da zatvore fabrike i radnicima ponude otpremnine kako bi napustili kompaniju. Ipak, treba napomenuti da su automobili koje Lada trenutno proizvodi zapravo rudimentarne verzije, bez brojne opreme kao što su ABS, ESP, vazdušni jastuci i električni prozori.


(B92)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Moj bivši i ja smo prekinuli prije godinu i dva mjeseca i bila sam u šestom mjesecu trudnoće. Oboje se volimo i to je za mene bio šok i stvarno mi je slomilo srce. Pokušao sam ga nazvati i obje su linije bile isključene. Pokušala sam doći do njega na društvenim mrežama, ali on me uklonio s njih. Pokušala sam doći do njegovih roditelja i rekli su mi da je njihov sin rekao da me ne voli i da me ne želi vidjeti i da ne znaju što nije u redu. Plakala sam i plakala svaki dan jer sam ga jako voljela. Sve dok nisam rodila i beba nije napunila godinu dana, nisam mogla vratiti svoju ljubav. Opet sam bio zbunjen. Ne znam što da radim, a ostala sam i bez posla, a nemam novaca za brigu o bebi. Bila sam jadna u životu pa sam plakala svojoj sestri i ispričala joj svoj problem i rekla da zna za snažnu čaroliju koju je bakao dr. Apata koji joj je pomogao kad nije mogla zatrudnjeti. Kontaktirala sam ga putem e-maila i rekao mi je da će mi pomoći i rekao mi je da je žena bacila urok na mog muža i rekao da će mi pomoći da razbijem urok kako bi mi se muž zauvijek vratio i da će biti moj. Za mene je bilo veliko iznenađenje da se dogodilo sve što je rekao. Muž mi se odmah vratio i rekao mi da mu oprostim. Puno hvala ovom moćnom i istinskom čaroliju. Molim se da poživi dugo i da više obavlja svoj divan posao. Ako imate problem koji vas muči u životu, obratite se ovom moćnom igraču čarolija! On vam može pomoći. Neće vas iznevjeriti, možete ga dobiti putem gmail adrese: [email protected] ili putem viber /whatsapp: +1(425) 477-2744