x

Unikatan primjerak

Prodaje se Ferrari Enzo koji je nekada pripadao Michaelu Schumacheru

Ferrari Enzo koji je nekada bio u vlasništvu sedmostrukog šampiona Formule 1 Michaela Schumachera ponovo je ponuđen na prodaju.

Fantastični superautomobil je prešao svega 8.363 km te ima brojne unikatne karakteristike zahvaljujući Schumacheru koji ga je znatno bolje opremio u odnosu na ostalih 399 produkcijskih automobila.


Enzo posjeduje električne podizače stakala, BOSE stereo sistem, Rosso Scuderia crvena kočiona kliješta, naplatke obložene titanijem, specijalne pločice te Schumacherov logo na sjedištima i pragovima. 

Poklopac motora su potpisali Ferrarijevi zvaničnici i rivali iz Formule 1 iz tog vremena.


Karoserija je lakriana u Rosso Scuderia crvenu boju, jednu od najpoznatijih nijansi Ferrari crvene boje, dok je unutrašnjost presvučena Cuoio kožom.

Schumacheru je Ferrari dostavljen u Ženevu, a većinu od 8.363 km je prešao upravo legendarni Nijemac.


Ovo nije prvi put da se Enzo našao na tržištu, jer je prodan i 2013. godine zajedno sa Schumacherovim Ferrarijem FXX. Tada se Enzo prodavao za više od milion dolara, a nova cijena nije javno saopćena.

Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu tokom skijanja, bio je u komi do 16. juna 2014. godine, a nakon toga je uslijedio oporavak. Informacija o njegovom stanju je jako malo već godinama jer porodica insistiran na privatnosti.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.