x

AUKCIJE

Prodaje se gotovo nevoženi Lamborghini Countach

Procjenjuje se da će ostići cijenu 750.000 i milion dolara


Lamborghini Countach: Pravi raritet.

Lamborghini Countach dugo je fascinirao ljubitelje jurilica zahvaljujući za to doba kad je bio nov svom nezemaljskom dizajnu i vrhunskim performansama. Sada u prodaju stiže primjerak s vrlo malom kilometražom.

Ovaj Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition iz 1990., koji je napravljen u zadnjoj godini postojanja automobila, ima samo 249 kilometara na satu. Isporučen je kao nov firmi "Clark Motor Company" u Ohaju, a prodavat će se na aukciji kasnije ovog mjeseca.

Dokumenti povezani s vozilom pokazuju da je imao 138 km na brojaču kilometara kada je isporučen ljekaru u području Detroita. To znači da je automobil prešao samo 131 kilometar otkako je došao u njegove ruke.


Lamborghini Countach: Ima fabričke gume.

Ovaj Countach je zapravo toliko originalan da još uvijek ima Pirelli P Zero gume s kojima je isporučen prije 33 godine. To znači da će novi vlasnik automobila vjerovatno morati nabaviti rezervni set točkova sa svježim gumama ako ga ikad poželi voziti.


Gotovo sigurno među preostalim Countachima s najmanjom kilometražom, ovaj je primjerak u ovom trenutku zasigurno postao eksponat. Više interaktivna skulptura nego automobil, svaki će kilometar morati opravdati njegov novi vlasnik.

Završen je u metalik crnoj boji preko sive kože u kabini, a dolazi s originalnim priručnicima, prodajnom literaturom i računom o prodaji, koji pokazuje da je kupljen nov za 275.000 dolara. To je ekvivalentno 615.762 dolara danas.

RM Sotheby’s, koji će upravljati prodajom na svojoj aukciji u Phoenixu u Arizone, procjenjuje da će se prodati između 750.000 i milion dolara.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.