x

Prodavačica koja je nokautirala policajku Alisu: Morala sam da je udarim, hranim devet usta!

Nisam željela problem, htjela sam da se pomjerim, ali, eto, desilo se, ovim riječima je Sadija Durmisi započela svoju ispovijest nakon izlaska iz pritvora.

- Policajka me jurila, čupala, a sve to gledalo je moje bolesno dijete. Lupila sam je, nisam mogla više da trpim. Od prodaje na pijaci hranim devet usta, izdržavam cijelu porodicu. Policajka se postavila prema meni kao da sam najveći kriminalac, pa nisam ubila nekog da se tako ponaša. Udarala me je, čupala i vukla pred sinom. Pao mi je mrak na oči i lupila sam je - rekla je Sadija. 

Ovim riječima počinje priču za Kurir Sadija Durmisi (37), koja se našla u centru pažnje javnosti nakon što je poslije kraće rasprave i otimanja kofera, u kojem je bila roba, u nedjelju nokautirala komunalnu milicajku A. M. pored pijace na Vidikovcu. Milicajka A. M. je završila u bolnici, a prodavačica je nakon incidenta uhapšena zbog napada na službeno lice.


Ona je juče, nakon dva dana provedena u pritvoru, otvorila dušu za Kurir ispred Palate pravde, poslije saslušanja kod tužioca, i rekla da nije kriva, tvrdeći da je milicajka prva nasrnula na nju.

- Čim sam vidjela miliciju, krenula sam da kupim stvari, međutim, milicajka je mene jurila. Sa mnom je bio sin od 16 godina, a on je bolestan i ne smije da doživi stres. Prije godinu i po dana pao je sa trećeg sprata, imao je prelom lobanje i nagnječenje mozga, četiri dana je bio u komi, ostao je živ zahvaljujući doktorima i Bogu, i on ne smije da se nervira - ispričala nam je Sadija i nastavila:

- Nisam željela problem, htjela sam da se pomjerim, ali, eto, desilo se. Komunalni milicajci su nas vrijeđali, a ona me je udarila pred bolesnim sinom! Morala sam da se odbranim, jurila me je, čupala, šutirala, vukla, sve je to dijete gledalo. Pao mi je mrak na oči. Lupila sam je, nisam mogla više da trpim. Uplašila sam se i pobjegla u ćošak i tu sam izgubila svijest. Kad sam došla sebi, vidjela sam lisice na rukama.


Sadija je rekla i da 19 godina prodaje po pijacama, ali da nikada nije doživjela neprijatnost.

- Sin je plakao, uplašio se. Ovo je jedini vid zarade koji imam, muž ne radi nigdje za stalno, povremeno ako ima neki poslić. I šta ću ja sad?! I robu su mi uzeli. Previše košta da iznajmim tezgu, a i neće da daju svakome. Povremeno izađem na pijacu, bolesna sam i ja. Liječila sam se zbog psihičkih problema nakon što mi je otac obolio od karcinoma i nakon što su mi srušili kuću - kazala je sagovornica Kurira.


Ona je rekla da je presrećna što je konačno zagrlila svoju djecu nakon dva dana.


- Jedva su čekali da me vide. Plakali smo od sreće, imam četvoro djece, od 21, 20, 17 i četiri godine. Devetoro nas je u kući, a sin mi čeka dijete, tako da će nas uskoro biti desetoro, i sve treba prehraniti.

Sadija je u ovom nemilom slučaju zaradila i nadimak Tajsonka, zbog nokautiranja komunalne milicajke, te veli da joj je sad i malo drago.

- Drago mi je što me zovu Tajsonka, sad ste me baš nasmijali tim nadimkom. Čula sam i da me mnogi podržavaju i da su stali na moju stranu. Zahvalna sam mom narodu. Hvala Srbiji! - naglasila je Sadija.

Ona je demantovala navode da se sve ovo dogodilo zbog ličnog sukoba, koji navodno datira odranije između nje i milicajke u vezi sa mjestom za nelegalnu prodaju robe.

- Milicajku sam vidjela svega dva puta na pijaci, i to je sve - rekla je Sadija.


.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.