x

tvrdnja bogatog kupca

Produkcijska verzija McLarena Senna GTR stiže 15. februara

McLaren bi 15. februara trebalo da predstavi produkcijsku verziju superautomobila Senna GTR.

McLaren Senna je jedan od najboljih superautomobila svijeta, proizvodnja je ograničena na svega 500 primjeraka te su svi već rasprodani. Isporuke kupcima su počele u posljednjem kvartalu prošle godine i to po cijeni od 900.000 dolara.

Senna je "vruća" tema u svijetu automobila, a njegova trkaća verzija nazvana Senna GTR je još rjeđa i skuplja. Bit će proizvedeno samo 75 primjeraka od kojih će svaki koštati 1,43 miliona dolara.

Ova cijena je značajna i za superautomobil, ali očigledno nije bila problem za 75 kupaca jer su svi već rasprodani.

Međutim, sada se pojavila informacija da je jedan od bogatih kupaca modela Senna GTR otkrio da će McLaren 15. februara ove godine predstaviti produkcijsku verziju superautomobila fokusiranog na stazu. To znači da ćemo za nekoliko dana vidjeti čudovište sa 813 KS.

U poređenju sa standardnim modelom Senna, GTR verzija je skuplja, ali ima jednostavniju unutrašnjost. Zračni jastuci su uklonjeni, kao i centralni ekran infotainment sistema te ekran za vozača. Tu je novi upravljač s integrisanim lopaticama za promjenu brzine, kao i sistem za izbjegavanje sudara koji radi pomoću radara. Klima uređaj će također biti na raspolaganju.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.