x

Profesorica u ringu u As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem!

U povodu Međunarodnog dana žena gošća novog izdanja emisije „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bila je Merima Bašić, profesorica književnosti, koja se niz godina bavi kickboxingom.


Rođena Sarajka, iz sportske porodice, kikboxingom se počela baviti rekreativno, međutim, njen talenat i upornost, odnos prema sportu, kontinuiranim treninzima donijeli su veoma brzo zapažene rezultate. Skoro svaki mjesec je dominirala ringom, ne birajući discipilne i protivnice, od olimpijskog boksa do kikboxa.

„Osvojila sam tri zlata na Svjetskim kupovima, vlasnica pojasa svjetske prvakinje u WBL verziji i prva sam djevojka iz Bosne i Hercegovine koja se borila za japanski Grand Prix, te sam borac WKN mreže profesionalnog kikboxinga“, kaže Merima Baši, koja je nedavno otvorila savremeno opremljenu trening salu u Centru Skenderija, zasigurno najljepše uređenu salu za borilačke sportove u Sarajevu, a i u BiH. Osnivačica je Aero Kickboxing BASIC teama, a zajedno sa profesionalnim bokserom Mirsadom Čebom, pokrenula je Klub borilačkih vještina UNIVERZUM.

Sportski modus vivendi Merime Bašić je da se treba imati pamet, srčanost i hrabrost.

„Sport je moja ljubav i život. Mladi treba da se bave nekim sportom, a kickboks nepogrešiv izbor. Posebno pamtim riječi jednog ruskog trenera koji je rekao da, kada vidi Rusa u ringu, on je siguran da će pobijediti. Pitala sam ga, kako to zna, a on je rekao da oni imaju parolu 'Ja sam Rus i nikad ne odustajem“.

Upravo, Merima se drži te parole i zaista u svim životnim situacijama nije odustala, dobije uvijek ono što želi. A želi da je najbolja, da pobjeđuje, osvaja zlatne medalje, pojaseve širom svijeta.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.