x

LJUBAVNI ODNOSI

Prolaz zagarantiran: Na ovaj kompliment žene najčešće padaju

Samo polovina pripadnica nježnijeg spola dobro reagira na kompliment


Ne reagiraju sve žene dobro na komplimente koje im muškarci upućuju, ali ipak vole da čuju nešto pohvalno na račun stasa i tjelesne težine. Ponekad pogrešno tumače pohvale na svoj račun.

Tako si zgodna - to je kompliment koji žene najviše vole da čuju od muškarca, pokazalo je britansko istraživanje u kojem je učestvovalo više od 2.000 osoba oba spola.

Savršena linija

Veliki broj predstavnica ljepšeg pola, čak 43 posto, najviše voli da sluša “hvalospjeve” o stasu i tjelesnoj težini, pa su najsretnije kad suprotni spol konstatuje da im je linija savršena. Također, 40 posto dama najviše voli da čuje da ima lijep osmijeh, a u manjem procentu se oduševljavaju komplimentima o kosi, očima, mirisu…

Ipak, formula uspjeha nije tako jednostavna kako možda izgleda, jer samo polovina žena dobro reaguje na kompliment. Čak 36 posto pripadnica ljepšeg spola pogrešno tumači pohvale upućene njihovom izgledu. Naprimjer, ako im neko kaže da su lijepo našminkane, 14 posto to shvata kao upozorenje da su pretjerale ili da nisu prirodno lijepe. Pojedine se uvrede i kada jači spol pohvali njihove obline jer to “prevode” kao višak kilograma.

Najbolja namjera

Naime, riječi na koje sve negativno reaguju i koje muškarci nikada ne bi trebalo da vezuju uz dame su: debljina, umorno lice i neraspoloženost, upozoravaju stručnjaci. Ako to čuju, čak i kad su svjesne da sagovornik ima najbolju namjeru, svađa je gotovo neminovna.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.