x

Proljetno spremanje nesesera – evo šta da (iz)bacite!

Proljeće je pravo vrijeme da “pretresete” svoje nesesere. Sva šminka koju imate od otvaranja ne smije da stoji duže od godinu dana, a ovo su savjeti kako da se lakše oslobodite viškova…

#1 Tonirana krema

Birajte tonove koji će pristajati blago osunčanom tenu. Zato zimsku “varijantu” svakako izbacite, jer će joj proći rok do sljedeće zime. Takođe, i prije isteka roka treba da bacite tonranu kremu, kremu ili tečni puder ako primijetite promjenu teksture, boje ili miris koji nije prijatan.

#2 Parfem

Pamela Dalton, član “Monell Chemical Senses Center” kaže da parfem možete slobodno da koristite dok ne osjetite da zaudara.

#3 Četkice

Obavezno ih redovno perite i održavajte, kao i spužvice za nanošenje šminke. Sve što je polomljeno ili djelimično istrošeno bacite.

#4 Karmin

Osim što na pragu sezone treba da osvježite paletu koju ćete koristiti, svakako uzmite u razmatranje i da svaki karmin treba da traje do šest mjeseci. Ako ga ne koristite ne čuvajte ga, jer vrijeme leti, pa ćete zaboraviti i upotrijebiti pokvaren ruž.

#5 Lak za nokte

Lak za nokte može dugo da traje, a prvi znak da je vrijeme da ga bacite iako nije potrošen je kada je “gumen” i ne možete lijepo da ga nanesete na nokte.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.