x

Protest kod Skupštine u 20 slika! (Foto)

Protest građana koji su se sinoć poslije 20 sati okupili na platou ispred Narodne skupštine Srbije završen je neredima, nakon što je policija suzavcem i šok bombama pokušala da rastjera okupljene.

Revoltirani zbog ponovnog uvođenja policijskog časa, nakon što je u nedjeljama uoči izbora vlast ukinula gotovo sve mjere borbe protiv koronavirusa i time dovela do ponovne eksplozije broja zaraženih, Beograđani su izašli na ulice.


Fotografije: Nova.rs

Početak protesta su obilježile parole “Vučiću, ub.j se” i “Ostavke, ostavke”, da bi se okupljenim građanima ubrzo pridružili studenti iz Studenjaka. Kako je broj demonstranata rastao, raslo je i usijanje koje je kulminiralo prvim pokušajem djela okupljenih da probiju kordon policije i uđu u Skupštinu.


Nakon toga je policija na narod krenula pendrecima, štitovima, suzavcem i šok bombama. U opštem metežu veliki broj prisutnih se razišao, ali je situacija izmakla kontroli pa su se sukobi između djela okupljenih i policije nastavili do kasno u noć na ulicama u centru Beograda.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor/Foto: Nova.rs

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ cutt.ly/syvK0vy