x

Protest u Novom Pazaru zbog stanja u bolnici i skrivanja podataka o broju preminulih!

Grupa građana organizirala je danas protest ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru jer kako ističu „da ne žele da gledaju loše stanje u bolnici, da su izričito protiv sakrivanja broja umrlih kao i zataškavanja trenutne situacije sa pacijentima u KOVID-centru“.

Građani su poručili „da žele da stanu na put krađama donacija“ koje su zbog epidemije korona virusa stizale u Novi Pazar.

Svi okupljeni imali su pištaljke i non-stop su zviždeli. Okupljeni su vikali “Đerlek, izađi pred narod” i “Đerlek, zašto lažeš”. Mogli se čuti i dovikivanja “Sluge Vučićeve”.


Građani su nosili transparente na kojima je pisalo: “Odgovorni pred zakonom”, “Spisak donacija”, “Zašto hvala Vučiću”, “Hvala dijaspori”, “Zašto sakrivate umrle”, “Umiremo jeftino”, “Smjena Kriznog štaba!”, “Još koliko treba da nas umre?”, “Hoćemo u Kragujevac, tamo se manje umire!”, “Gdje su lijekovi iz Turske?”, “Liječimo se o svom trošku”, “Umrlo 3 on objavi 0”.


Jedan od učesnika Aladin Paučinac je u obraćanju medijima ocijenio da je Sandžak svojim donacijama spasila dijaspora, a ne Vučić (predsjednik Srbije), kako to želi da predstavi koordinator Đerlek.

Paučinac je pokasnio da je današnji protest nastao kao rezultat nezadovoljstva građana, a da su tu oni koje vlast nije mogla da ucijeni ili zaplaši.

- Ukoliko ne dobijemo tražene odgovore, protestovat ćemo ovdje svakog dana, i bit će nas sve više - rekao je Paučinac.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.