x

Provjerite jesu li vaša djeca implusivna, to može biti opasno

Slična situacije je kao i sa delikvencijom, odnosno problemi sa odustajanjem od srednje škole i zavisnošću od različitih poroka u odrasloj dobi .

Kao i maljoletnička delikvencija, sklonost ka kockarskim navikama može se prepoznati još u ranom djetinjstvu, odnosno vide se već u pojačanoj impulsivnosti i neobuzdanošću u ponašanju sa vršnjacima u vrtiću, prije nego krenu u srednju školu.

Kanadski naučnici u svojoj studiji, objavljenoj u naučnom časopisu Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine pokazali su da je kockanje mladih posljedica impulsivnosti koja se javlja u najranijoj dobi. Slična situacije je kao i sa delikvencijom, odnosno problemi sa odustajanjem od srednje škole i zavisnošću od različitih poroka u odrasloj dobi.

Ovi naučnici tvrde da bi roditelji morali znati kako impulsivnost, pa čak ni veliki problemi sa kockanjem u ranoj dobi ne znače da će dijete imati ozbiljnih teškoća u odrasloj dobi. Ova studija samo je još jedan dokaz o tome kako nastaju kockarski problemi, a to je da počinju mnogo ranije od tinejdžerske dobi.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.