x

Prva slika kćerke Dine Merlina: Ima diplomu Oksforda, a nikada se ne pojavljuje u javnosti!

Muzičar Dino Merlin nekoliko decenija gradi uspješnu karijeru i dok je njegov poslovni svijet javno eksponiran, privatni život drži dalje od očiju javnosti.

Gotovo nikada ne govori o dvoje djece koje ima, te su se mnogi pitali zbog čega ih krije. Ipak, čini se da su njegova djeca Naida (33) i Hamza (27) sasvim svojevoljno odlučili da ne budu dio očeve slave, već da svoj put grade mimo poznatog prezimena.

Dino je sa suprugom Amelom dobio dvoje djece. Kćerka Naida je posvećena informatičkim naukama i ima internacionalnu karijeru, a završila je postdiplomske studije na Oksfordu. Život gradi daleko od estrade i muzike na kojoj je njen otac jedan od uspješnijih.


Njen šest godina mlađi brat Hamza trenutno je na master studijama muzičkog menadžmenta na Univerzitetu Vestminster.

Samo jednom prilikom, Dino je ispričao kako danas žive njegova djeca.

- Naida je rođena kad sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, "kavijara i šampanjca". Navikla se na skroman život pa je njen odgovor na moje pitanje - šta da joj donesem iz Pariza ili Njujorka uvijek bio: "Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući". Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakvih egzistencijalnih problema i navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo šta god poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina - istakao je svojevremeno popularni pjevač u intervjuu za hrvatsko izdanje lista "Glorija".

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Espreso)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.