x

Čekaju odgovor katalonskog kluba

Prvi konkretan potez: Juventus ponudio Barcelonu novu razmjenu jer žele vratiti Pjanića

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić počeo je pripreme s Barcelonom za novu sezonu, ali najvjerovatnije neće biti dio katalonskog kluba u novoj sezoni.

Pjanić je prije godinu dana stigao u Barcelonu kao veliko pojačanje iz Juventusa, ali se nije previše naigrao. Pjanić je došao u Barcu, a u suprotnom pravcu otišao je Arthur Melo, ali bh. veznjak nije se izborio za mjesto u prvom timu Barcelone.

Ronald Koeman je otvoreno priznao Pjaniću da ne računa na njega u novoj sezoni, a klub mu je nedavno čak ponudio sporazumni raskid saradnje, no to je naš reprezentativac odbio.

Pjanić je ljut kako se klub odnosi prema njemu jer je jasno da ga se žele riješiti i osloboditi budžet za plate. Ipak, Pjanić je odbio da ode bez obeštećenja, ali u klubu rade užurbano na tome da nađu neko rješenje.


Bh. reprezentativac se povezuje s nekoliko klubova koji žele dovesti Pjanića na posudbu, ali konkretnih ponuda i dogovora s katalonskim klubom još uvijek nije bilo.

Međutim, italijanski mediji objavili su danas da je Juventus napravio prvi konkretan potez kako bi vratio Pjanića u svoje redove.

Calciomercato objavio je da je Juventus ponudio Barceloni novu razmjenu igrača. Tako bi se Pjanić vratio u Staru damu, a u suprotnom pravcu bi otišao Aaron Ramsey.


Pjanić godišnje u Barceloni zarađuje oko devet miliona eura, dok Ramsey ima platu od 7.5. miliona eura i to nije baš ono što odgovara Barceloni. Međutim, katalonski klub još uvijek nije dao svoj zvaničan odgovor.

U Juventusu žele da pojačaju vezni red i sada je čini se Pjanić postao prioritet nakon što je Sassuolo odbio ponudu Stare dame za Manuela Locatellija u iznosu od 30 miliona eura.

Pored Juventusa bh. reprezentativac se povezuje još s Interom, Tottenhamom, PSG-om i Chelseajem.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.