x

Zenica

Prvi otvoreni karate turnir “Perfekt Open Zenica 2021”

Ovog vikenda u Gradskoj Areni *Husejin Smajlović* u Zenici organizovan je PRVI OTVORENI KARATE TURNIR * PERFEKT OPEN ZENICA 2021* u saradnji sa WKF Federalnim karate savezom. Na turniru je učestvovalo 320 učesnika u 450 kategorija iz 30 klubova sa prostora cijele BIH, te naši gosti iz Crne Gore.

Na turniru je uručeno preko 600 medalja i diploma.

ZLATNE PEHARE smo uručili za :

– NAJBROJNIJA EKIPA : KARATE KLUB *IPON* VITEZ

– NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U SLUŽBENIM KATEGORIJAMA: KARATE KLUB *IPON* VITEZ

– DRUGA NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U SLUŽBENIM KATEGORIJAMA : KARATE KLUB *MERSAD KURTALIĆ* ZAVIDOVIĆI

– NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U NESLUŽBENIM KATEGORIJAMA : KARATE KLUB *IPON*VITEZ

– DRUGA NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U NESLUŽBENIM KATEGORIJAMA : KARATE KLUB * USORA* USORA

– NAJUSPJEŠNIJI TAKMIČAR TURNIRA : MEHIĆ ENIS KK *IPON* VITEZ sa osvojene četri zlatne medalje

– NAJUSPJEŠNIJA TAKMIČARKA TURNIRA : DURANOVIĆ HANA KK *1.MART* SREBRENIK sa osvojene tri zlatne medalje

.

Da je turnir izuzetno kvalitetan i dobro organizovan pokazuje i činjenica da je na turniru sudilo 6 međunarodnih sudija, te je sudijsku organizaciju predvodio Vrhovni sudija Babić Nermin, nosilac najviše Svjetske WKF sudijske licence.Na turniru je sudila i naša trenerica i sudija SARAH KULAČIĆ.Još jednom smo dokazali da GRAD ZENICA ima izuzetno dobre karatiste i karate klubove ( posebno dva kluba koja su uzela učešće na turniru KK * INTERNACIONAL* ZENICA i KK *ALFA* ZENICA), te da mogu i hoće da sarađuju.

.

Zatim smo dokazali da je GRAD ZENICA upravo GRAD SPORTA i da znamo i možemo iskoristiti najbolje uslove(Gradsku Arenu) u cijeloj Državi BIH i organizovati izuzetno dobre turnire.

Zahvaljujemo se Federalnom karate savezu na odobrenju za turnir, te podršci i što su uvrstili naš turnir na kalendar aktivnosti Karate saveza FBIH za 2021.godinu. Zatim se zahvaljujemo svim karate klubovima i prijateljima, koji su nas podržali i došli na turnir u naš Grad Zenicu, a posebno drugarima iz KK *Bijela* iz Crne Gore.

.

Od srca iskrene čestitke svim osvajačima i osvajačicama medalja, te posebno za osvojene zlatne pehare Mehić Enisu i Duranović Hani, kao i klubovima i trenerima na osvojenim zlatnim peharima za ukupne plasmane i posebno svim ponosnim roditeljima na izuzetno dobroj,pametnoj djeci i uspješnoj djeci.

Moramo se zahvaliti i našim prijateljima koji su podržali organizaciju turnira i omogućili da napravimo POZITIVNU PRIČU za našu djecu, naš klub, za naš Grad Zenicu i cijeli sport i karate :

.

– pokrovitelj turnira : GRAD ZENICA

– Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kuturu i sport ZDK– MULTITEH DOO ZENICA– TELEMACH DOO SARAJEVO– BRKIĆ PETROL II ZENICA– AREL DOO ZENICA– ZEVET DOO ZENICA– AUTO KUĆA *KOBIĆ* ZENICA– HOTEL *FONTANA* ZENICA– NACIONAL ZENICA– TAPAS– FAST FOOD *YOI*– ZLATNE KAPI– HAS-KOMERC DOO ZENICA– ZENKO DOO ZENICA– FRIZERLAND ZENICA– PRIJATELJI * DENI I BERNI

*Medijski partneri :– RTV ZENICA– RADIO ZENIT– ZENICABLOG

Karate klub *PERFEKT* Zenica je učestvovao sa 55 takmičara u 126 kategorija, te suosvojili ukupno 10 zlatnih medalja, 19 srebrenih, 36 bronzanih medalja i preko 50 učesničkih medalja.Najbolje i najuspješnije nastupe su ostvarili :– EFENDIĆ ZEJNEB– COGO HANA– HECO HAMZA– DELIĆ AMINA– SULJIĆ EMA– CIMIRATIĆ HENA– BOŠNJAK MERJEM– MUJKANOVIĆ EMIN– EFENDIĆ DŽINAN– TATAREVIĆ RANIA– KALABIĆ LAMIJA– DELIĆ IMRAN– KADRAGIĆ AMNA– MLIVIĆ SARAH– TUTMIĆ NADIJA– ZLOTRG ALI

Ovom prilikom čestitamo našoj djeci i moramo napomenuti da je većini djece ovo bio prvi javni nastup i prvi turnir.Naš klub je izuzetno mlad i imamo zaista mladu i perspektivnu ekipu, te se cijelim srcem ponosimo na našu djecu i uključenost RODITELJA u aktivnosti kluba. Ekipu našeg kluba su predvodile trenerice kluba : IVANA DŽANKOVIĆ I ŠEJMA DULAŠ.

.

.

.

Foto: Pahuljko 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.