Prvi solistički koncert Marka Louisa 19.12. u Mostaru!

19.12.2019 20:00

Vrsni muzičar, tekstopisac, pjevač, producent i nekadašnji košarkaški reprezentativac Njemačke, Marko Louis, kojeg nazivaju Balkan – soul autor, održat će svoj prvi solistički koncert u Mostaru. U saradnji sa Tuborgom, koncert će biti upriličen narednog četvrtka, 19.12. u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača sa početkom u 20 sati.

“Već tri godine održavam koncerte u regiji i konačno me put naveo ka Mostaru. Mostar je grad sa dušom. Čast mi je i radujem se predstavljanju tamošnjoj publici” kazao je Marko Louis.

Do sada je izdao tri albuma, “Shine on me”, “Beskraj” i “Euridika”, a sa pjesmom “Ninana” najavljuje i četvrti, pod nazivom “Sloboda”. Sarađivao je sa brojnim kolegama iz svijeta muzike, poput Bože Vreće, a posebno dragom ističe saradnju sa bh. bendom Helem Nejse, te da su danas, osim poslovnih partnera, i veliki prijatelji.

„Saradnja sa Helem Nejse je počela sa pesmom “Kabadahija” koja je pesmo o našoj generaciji i o ljubavi. Iz saradnje se rodilo veliko prijateljstvo i veoma često sarađujemo što autorski tako i u studiju. Momci su divni ljudi i imaju viziju“, kazao je.

U Mostaru će publici predstaviti i obradu pjesme britanskog elektronskog pop benda Clean Bandit “Rockabye”, koja je nastala u sklopu Tuborg open kampanje ovog ljeta.

“Publika je pjesmu prihvatila kao potpuno novu i rado je pjeva na svim mojim koncertima. Veoma sam ponosan na tu saradnju, i velika je čast biti pozvan od svjetskog brenda Tuborga da budem dio kampanje. Jedva čekam da u Mostaru zapjevamo Pokušaj, hajde pokušaj, svet je u nama…” poručio je Louis.

Karte za mostarski koncert već su u prodaji i mogu se nabaviti na blagajni Kosače, svakog dana od 13 do 20 sati po cijeni od 15 KM. Na dan održavanja koncerta cijena karte bit će 20 KM.

Nakon Mostara, Louis gostuje u Podgorici, Ohridu, Zrenjaninu, a u našu zemlju se vraća 8. februara 2020. kada će održati koncert u Sarajevu.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.