x

Zna se šta klub želi u svemu tome

Prvi sukob u svlačionici Barcelone: Xavi čuo šta Pique priča, pa mu žestoko odgovorio

Barcelona ove sezone igra neuporedivo bolje nego u prethodne dvije, ali jasno je da u klubu još uvijek nije baš bajna situacija.

Joan Laporta i njegovi saradnici prethodnih godinu dana napravili su nevjerovatan posao kada je u pitanju vraćanje duga, a činjenica da Barcelona trenutno posluje u plusu je za mnoge nevjerovatna.

Zbog toga je katalonski klub uspio da dovede zvučna pojačanja ovog ljeta, no jasno je da situacija još uvijek nije tako bajna kada su finansije u pitanju.

U Barceloni su svjesni da će morati napraviti još nekoliko promjena što se tiče budžeta za plate prvotimaca, ali španski mediji navode da su počeli praviti greške koje bi ih mogle skupo koštati.

Katalonski Sport objavio je da je došlo do prvog sukoba u svlačionici Barcelone i da su u centru pažnje bili Xavi i Gerard Pique koji je sve više nezadovoljni što ove sezone grije klupu.


Navodno, Pique se žalio saigračima da je nezadovoljan svojom minutažom što je na kraju došlo i do Xavija, a Sport navodi da je trener Barcelone poručio iskusnom defanzivcu da će zbog tih riječi sada i manje igrati.

Pique je nastupio u tek dvije utakmice i izgubio je status prvotimca nakon skoro 14 godina što je malo ko očekivao da će se desiti. Međutim, Sport navodi da klub s Piqeom ima jasan plan i da čekaju da on u potpunosti izgubi strpljenje.

Naime, on je prije dvije godine izjavio da će sam napustiti klub ukoliko dođe nova generacija i mlađi igrači koji će ga zamijeniti, a navodno u klubu sada čekaju da zatraži raskid ugovora.

To bi itekako pomoglo Barceloni jer bi se riješili Piqueove plate, ali navijačima je nevjerovatno da se nakon svega tako ponašaju prema njemu.


Pique je spasio klub u tri navrata smanjivanjem plate što je omogućilo da dovode nove igrače i sigurno je da nije zaslužio da se na kraju tako odnose prema njemu.

Xavi očito radi ono što mu Laporta kaže i to mu Pique najviše zamjera. Sport piše da su imali verbalni sukob i da sada skoro nikako ne komuniciraju, te da je to većinom čisto poslovno na treninzima i utakmicama.

Pique ima ugovor do ljeta 2024. godine i bit će zanimljivo vidjeti da li će na kraju da digne ruke od svega i zatraži raskid ugovora što očito žele u Barceloni. Nakon svega što je dao za taj klub nije zaslužio na takav način da napusti Camp Nou.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.