PRVI UNUSUAL MARATON SARAJEVO!

20.01.2019 10:00

Kao da maraton sam po sebi nije težak, mi ga organizujemo ni manje ni vise nego usred januara, u zimskom olimpijskom Sarajevu.

Snijeg, led, minus, saobraćaj, možebitni smog...pa na to još i 42 i nešto sitno kilometara. Po uzoru na ekstremne ultra maratone, ekstremne trijatlone i druge challenge kojima se pomjeraju vlastite granice, mi donosimo 1st UNUSUAL 42195m SARAJEVO.

Trčat će se ulicama grada Sarajeva, kroz pet sarajevskih općina, od Darive do Vrela Bosne, preko Miljacke i Željeznice sa stratom i ciljem u Centru Safet Zajko. Na mapi možete vidjeti tačno utvrđenu i izmjerenu rutu Unusual maratona.


Kako će se trčati? Samostalno. Naš maraton je Unusual u svakom smislu riječi. Ne samo da saobraćaj neće biti zaustavljen, već neće biti fiksnihi sudija duž rute, a niti čipova. Želimo da vjerujemo da su trkači dobri i iskreni ljudi, te stoga rezultat vrednujemo na osnovu ličnog mjerenja. Sve što je potrebno je elektronski uređaj za mjerenje distance (mobitel/sat/pedometar) i account na aplikaciji STRAVA. Rezultat će biti priznat i vrednovan ukoliko učesnici kao dokaz predoče aktivnost trčanja unutar 6 sati razdaljine 42195 metara zadanom rutom.

Ko će trčati? Trkači entuzijasti. Hrabri i odvažni, pomalo luckasti. Pojedinci ili štafete. Ukoliko neko smatra da mu je 42,2 km u ekstremnim uslovima prevelik zalogaj, nek skupi još dvoje trkača i prijave se kao tročlana štafeta. Prva štafetna izmjena Dariva, druga Studentski domovi. Jedini uslov je da štafeta bude mješovita.

Zašto će trčati? Zašto da ne? Sezona je prošla, novu očekujemo sa nestrpljenjem, ali prevelik je period bez utrkivanja, bez adrenalina. Nudimo trkačima priliku da ovaj period između sezona premoste na zanimljiv, “unusual” način.

U startnom paketu učesnici dobijaju drifit majice i Unusual finišersku medalju, a organizator će se pobrinuti da duž rute patroliraju mobilne okrepne stanice sa osvježenjem za naše trkače. Više o utrci i načinu prijave možete pročitati OVDJE.

Dođite 20.01. da se družimo i uradimo zajedno nešto Unusual.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.