x

PROJEKAT U REALIZACIJI

Prvo eko turističko odmaralište u Africi: Pomaže i onim najugroženijim

Mask Architects želi da vam pomogne da ostvarite svoje fantazije o životu u kućici na drvetu i istovremeno učinite nešto dobro za životnu sredinu


Mask Architects želi da vam pomogne da ostvarite svoje fantazije o životu u kućici na drvetu i istovremeno učinite nešto dobro za životnu sredinu.

Italijanska dizajnerska firma je predstavila prikaze predstojećeg odmarališta Baobab Luxury Safari Resorta koje planira da izgradi u Južnoj Africi.

Odmaralište je usredotočeno na prozračne kućice na drvetu sa dobrim dizajnom koje su smještene usred zelene južnoafričke šume. Ali to nije sve, ove kućice na drvetu su dizajnirane da autonomno proizvode sopstvenu zelenu energiju i vodu za vaš boravak, čineći imanje prvim takve vrste, prenosi portal Lux Life.

Oni će također distribuirati vodu zajednicama u blizini, kao dio cilja kompanije da unaprijedi infrastrukturu, poljoprivredu i proizvodnju na drugom najvećem svjetskom kontinentu.


Inspirisane prahistorijskim drvetom baobaba, lože u obliku konusa izgledaju kao da lebde u vazduhu, podignute samo 3,5 metara iznad zemlje. Područje kondenzacije, ili baza kućice, je mjesto gdje ćete prvo ući kada dođete ovde.


Zakrivljeno stepenište vodi vas na sprat gdje će vas dočekati dnevni boravak sa prirodnim nameštajem okružen prozorima od poda do plafona koji ispunjuju prostor sunčevom svjetlošću. Primarna spavaća soba i balkon su takođe na ovom nivou, nudeći predivan pogled na pejzaž.

Dva nivoa više, naći ćete palubu za sunčanje okruženu sopstvenim privatnim panoramskim bazenom.

Svaka kućica na drvetu je opremljena sistemom "tehnologija vazduh-voda" kompanije Mask Architects, koji se napaja providnim solarnim uređajem koji može da proizvodi vodu izvlačeći vlagu iz vlažnog vazduha.

Sistem za proizvodnju vode ne samo da će hidrirati vaš boravak, već će i pomoći onima u Africi koji se bore da pristupe vodi. Kada se vremenom prikupi dovoljno prečišćene vode, ona će biti isporučena lokalnim zajednicama putem distributivne mreže, prema Mask Architects.

- Ovim projektom, naš cilj je da najosnovnije potrebe za vodom učinimo dostupnim, a ne luksuznim iskustvom, i da zaustavimo glad, žeđ i bolesti i smrt koje su njeni uzroci - piše u opisu kompanije Mask Architects na sajtu.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.