x

Mladi Brazilac novi igrač kraljevskog kluba

Prvo pojačanje Reala "završeno", uskoro stiže u Madrid!

Jučer su se pojavile informacije da je transfer mladog Brazilca Reiniera iz Flamenga u Real Madrid jako blizu realizacije, a danas stiže i zvanično saopštenje kraljevskog kluba.

Naime, iz Reala su poručili da je postignut konačni dogovor između Kraljeva i Flamenga o transferu mladog Reiniera koji se obavezao na saradnju sa klubom sa Bernabeua do 2026. godine. Tako je Reinier postao prvo pojačanje Real Madrida u novoj godini.

Također, Real je u zvaničnom saopštenju istekao da će se Reinier pridružiti Real "Castilli" nakon što završi učešće na predolimpijskom (kvalifikacije za OI) turniru sa U23 reprezentacijom Brazila. Inače, turnir traje od 18. januara do 9. februara.

Vjeruje se da je delegacija kraljevskog kluba otputovala u Kolumbiju, gdje se nalazi reprezentacija Brazila, i da je tamo potpisan ugovor sa Reinierom (čekalo se i da Reinier postane punoljetan).

Inače, mladi Reinier, koji je jučer napunio 18 godina, je u proteklom periodu privukao pažnju brojnih evropskih velikana, ali je na kraju Real bio najkonkretniji. Ovo je i potvrda nastavka dobrih odnosa i saradnje Reala i Flamenga.

Ovaj mladi ofanzivac je do sada upisao 15 nastupa za prvi tim Flamenga, te je postigao šest golova i upisao dvije asistencije.

Za sada nema zvaničnih informacija o novcu koji će Flamengo zaraditi od Reinierovog transfera, ali se do sada pominjala cifra od 30-ak miliona eura.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.