x

Novo pojačanje

PSG doveo 21-godišnjeg Thila Kehrera za 37 miliona eura

Paris Saint-Germain je pojačao svoju ionako zvjezdanu ekipu uoči završetka prijelaznog roka u Francuskoj.

Dok je prijelazni rok u Premiershipu zatvoren, španski, italijanski i francuski klubovi i dalje mogu poslovati. Rok za transfere u Francuskoj ističe 31. augusta.


PSG je tako kompletirao dovođenje Thila Kehrera (21), koji je u ekipu francuskog prvaka stigao iz Schalke u transferu vrijednom 37 miliona eura. Kehrer je zadovoljan dolaskom u Pariz i potpisao je petogodišnji ugovor.


"S puno radosti i ambicija danas sam potpisao za PSG. Svi u Evropi znaju koliko je jak i uzbudljiv njihov projekt i mislim da nema boljeg kluba za mene kako bi nastavio napredovati i postigao svoje ciljeve. Upoznat ću se s izvanrednim saigračima i raditi s trenerom koji je radio odličan posao u Njemačkoj prošlih godina. Svako će mi biti važan u pomaganju i nadam se da ću ja pomoći ekipi sa svojim kvalitetama. Također, ne mogu dočekati igrati na Parku prinčeva, legendarnom stadionu u evropskom nogometu", rekao je Kehrer za klupski sajt.


Njemački talent će u ekipi nositi broj 4, a PSG je ranije pokušao dovesti Jeromea Boatenga iz Bayerna. Međutim, klub se očito odlučio za mlađeg Nijemca.


Osim Kehrera, Thomas Tuchel je besplatno doveo legendarnog italijanskog golmana Ginaluigija Buffona.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.