x

LIGA 1

PSG je novi-stari prvak Francuske, Mesi ušao u historiju

Večerašnjim pogotkom Argentinac je postao najbolji strijelac u u pet najjačih evropskih liga svih vremena (496)


Fudbaleri Pari Sen Žermena odbranili su titulu francuskog prvaka.

Parižani su večeras u pretposljednjem 37. kolu remizirali kod Strazbura (1:1) i matematički osigurali novu, 11. trofej Lige 1.

PSG je poveo u 59. minuti preko Lionela Mesija (Messi) koji je tim pogotkom postao najbolji strijelac u pet najjačih evropskih liga svih vremena (496).

Za konačnih 1:1 pogodio je rezervista Kevin Gameiro. Gameiro je ušao u igru u 76. minuti, a tri minuta kasnije dao je gol protiv svog bivšeg kluba.

Inače, ovo je Mesijev 43. trofej u njegovoj bogatoj karijeri, te se izjednačio sa Danijem Alvesom na vječnoj listi po broju osvojenih titula.

Čudesni Argentinac je jasno najviše titula osvojio kao igrač Barcelone, njih 33 - deset La Liga, osam španskih Superkupova, sedam Kupova Kralja, četiri Lige prvaka, tri UEFA Superkupa i tri svjetska klupska prvenstva.

Ovo mu je druga titula prvaka Francuske. S Parižanima je osvojio i trofej francuskog Superkupa. Osvojio je još Mundijal i Kopa Ameriku sa Argentinom, bio je U-21 svjetski prvak sa "Gaučosima".

U svojim trofejnim vitrinama ima i olimpijsko zlato, te titulu pobjednika duela između osvajača Kopa Amerike i Evropskog prvenstva.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.