x

Argentinac se odlično snašao u Parizu

PSG je već odlučio, kreće u pregovore sa Icardijem

Čelnici Paris Saint-Germaina već rade na realizaciji trajnog transfera Maura Icardija koji je ljetos posuđen od Intera.

Iako Sveci sa Parka prinčeva imaju do kraja sezone da donesu odluku o mogućem otkupu Icardijevog ugovora, Tuttomercatoweb tvrdi da su čelnici PSG-a već odlučili, tek nakon dva mjeseca Argetinčeve posudbe.

Pomenuti portal tvrdi da će francuski prvak tokom decembra i januara intenzivirati pregovore sa Icardijem kako bi osigurao njegov potpis što prije i onemogućio "komplikacije" i konkurenciju u vidu drugih evropskih velikana na ljeto.

Prije nego što je stigao u Pariz, Icardi se jedno vrijeme povezivao sa Juventusom (zbog kojeg si je navodno i zagorčao život u Interu). Ipak, na kraju je pomalo i iznenađujuće Icardi stigao u PSG na posudbu, a vjeruje se da Parižani mogu otkupiti njegov ugovor od Nerrazzura za oko 70 miliona eura.

Iako je propustio predsezonske pripreme sa Interom, Icardi je odmah počeo davati svoj doprinos igri PSG, te je u sedam nastupa za ovaj tim postigao isto toliko golova.

Od svih opcija za Icardija, otkupio PSG njegov ugovor ili ne, najnerealnija je čini se povratak u Inter s obzirom da je u ovom klubu otpisan i zbog toga i poslan na posudbu u finišu prelaznog roka.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.